Mladincem AVK Triglava tudi pokalni naslov

Na kopališču Kodeljevo v Ljubljani je bil včeraj na sporedu zaključni turnir mladinskega pokala Slovenije, na katerem so nastopile tri ekipe. V edinem polfinalnem obračunu je AVK Triglav s 15:11 (4:1, 6:2, 3:3, 2:5) premagal Branik Maribor, v finalu pa so Kranjčani s 13:12 (4:4, 4:2, 3:2, 2:4) ugnali še Ljubljano Slovan in naslovu državnih prvakov dodali še pokalno lovoriko.

Pred štirinajstimi dnevi so kranjski mladinci na zaključnem turnirju državnega prvenstva do 19 let v finalu premagali Mariborčane, v pokalnem tekmovanju pa sta se ekipi pomerili že v polfinalu. Že po polovici tekme je bilo jasno, da bo zmaga spet pripadla Kranjčanom, ki so vodili že z 10:3. V nadaljevanju je Krištof Štromajer odpočil nekatere od nosilcev igre, kar so Mariborčani, ki so v Ljubljano prišli le z devetimi igralci, izkoristili in svoj zaostanek znižali na štiri gole.

Bolj napet je bil finalni obračun med domačo Ljubljano Slovanom in AVK Triglavom, ki smo ga pričakovali že v državnem prvenstvu, vendar so ga »preprečili« mariborski vaterpolisti. Ljubljančani so povedli z 2:0, vendar so jih gostje po dveh golih Naceta Štromajerja ulovili že pri izidu 2:2, s kar štirimi zaporednimi goli pa je Nikola Rajlić tehtnico nagnil na kranjsko stran, saj so gostje ob menjavi strani vodili z 8:6. Pred zadnjim odmorom so Kranjčani z golom Jaše Laha vodili tudi že z 11:7. Prednost štirih golov so imeli tudi še dobrih pet minut pred koncem tekme, ko so vodili s 13:9, toda Branko Kirasič in Jošt Čarni z dvema goloma, sta Ljubljančane približala na gol zaostanka, vendar se v dramatični zadnji minuti izid ni več spremenil.

»Poraz Ljubljančanov v polfinalu državnega prvenstva proti Mariborčanom nam je prišel zelo prav, saj nas je tista tekma opozorila na to, kaj nas čaka. Že na Mariborčane smo se zelo dobro pripravili, tekmo dobro začeli in jo mirno pripeljali do konca z uvrstitvijo v finale,« se je Krištof Štromajer, trener AVK Triglava najprej dotaknil polfinalne tekme z Branikom, nato pa spregovoril še o finalnem obračunu.

»V prihodnje bo treba urnik takšnih turnirjev spremeniti. Na zaključnem turnirju državnega prvenstva je bil v podobnem položaju tudi Branik, ki je po zmagi nad Ljubljano Slovanom moral z nami igrati finale že dve uri pozneje, mi pa tu čez dve uri in pol in tukaj apeliram na tiste, ki o tem odločajo, da se to ne zgodi več, ker to ni ne zdravo ne športno do ekip. Ampak kakorkoli že, o tem se pred finalom nismo pogovarjali. Pogovarjali smo se, da smo dobro pripravljeni, da besede utrujenost ne poznamo in da bomo morali še bolj stopiti skupaj. Spet smo dobro začeli tekmo in še enkrat moram pohvaliti vse igralce, saj so nekateri od njih dali celo več, kot so realno sposobni in rezultat je bil temu primeren,« je še dodal Štromajer.

»Svojim igralcem lahko le čestitam za celotno igro. Vse kar smo se dogovorili, so tudi naredili v vodi. Krivda za poraz je na moji strani, saj sem prejel rdeči karton. Vendar pa nečesa ne razumem, namreč, kako to, da je sodnik Homovec sodil že tretji finale, v katerem sem vodil svojo ekipo, in kot da samo čaka, da me izključi s tekme,« po tekmi ni bil zadovoljen s sojenjem Jure Škof, trener Ljubljane Slovana.

Polfinalna tekma

AVK Triglav – Branik Maribor 15:11 (4:1, 6:2, 3:3, 2:5)

AVK Triglav: Osel, Cvijanović Tepina 1, Šmrković 1, Lukić 1, Lah 3, Baggia, Rajlić 5, Paunovič, A. Vujanović, Laketić 1, Velikanje, N. Štromajer 3, Dragaš. Trener: Krištof Štromajer.
Branik Maribor: Kulenović, Pajnik, Miletić 1, J. Seljak 4, Imširović, Kačič 3, M. Robnik, Herzog 1, Minić. Trener: Tomislav Gradski.

Finale

Ljubljana Slovan – AVK Triglav 12:13 (4:4, 2:4, 2:3, 4:2)

Ljubljana Slovan: Karničar, Poličnik 1, Čanč 1, Povhe, Klobučar 1, Lipnik 1, Osmić, B: Kirasič 3, Čarni 4, Petković, Ćetković 1, Milosavljević Saunig, P. Kirasič. Trener: Jure Škof.

AVK Triglav: Osel, Cvijanović Tepina, Šmrković, Lukić, Lah 4, Baggia, Rajlić 4, Paunovič, A. Vujanović, Laketić, Velikanje, N. Štromajer 5, Dragaš. Trener: Krištof Štromajer.

FOTO: AVK Triglav

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.