Mladinci Branika prepričljivo do pokalne lovorike

Na zaključnem turnirju pokala Slovenije za mladince U19 so prvo mesto premočno osvojili vaterpolisti mariborskega Branika, ki so v finalu z 21:11 (5:2, 6:3, 5:4, 5:2) premagali Ljubljano Slovan. V prvi polfinalni tekmi so bili Ljubljančani s 14:11 (4:2, 3:2, 3:4, 4:3) boljši od domačega Triglava, v drugi pa so Mariborčani z 20:3 (7:0, 6:1, 4:2, 3:0) ugnali kamniški Calcit.

V prvi polfinalni tekmi so Ljubljančani že v prvi četrtini pobegnili za dva gola, nato pa prednosti niso več izpustili iz rok. Ob polovici tekme so vodili s 7:4, v zadnjo četrtino pa so vstopili z dvema goloma prednosti. Do odločitve je prišlo v začetku zadnje četrtine, ko so ljubljanski vaterpolisti dosegli štiri zaporedne gole, Kranjčanom pa je do konca svoj zaostanek uspelo le prepoloviti. 

Že po prvi četrtini je bila odločena druga polfinalna tekma med Kamničani in Mariborčani, ki so na prvi odmor odšli s prednostjo sedmih golov, nato pa je njihova prednost rastla iz četrtine v četrtino. Za kamniško ekipo je igrala tudi štirinajstletna Lara Marija Gorše.

Da imajo v tem trenutku najboljšo mladinsko ekipo v Sloveniji, so Mariborčani potrdili tudi v finalnem obračunu. Izredno razpoložen je bil Nikola Miletić, Novosadčan, ki je prišel v Maribor na študij, ki je bil za ljubljansko obrambo nerešljiva uganka. Že na polovici tekme je dosegel šest golov, Branik pa je na menjavo strani odšel s prednostjo prav tako šestih golov. S tem je bila tekma bolj ali manj odločena, svoje sta dodala še slovenska članska reprezentanta Miha Šantak in Jurij Seljak, ki sta dosegla po štiri gole, tako da so varovanci Tomislava Gradskega zasluženo osvojili pokalno lovoriko. 

Finalna tekma

Branik Maribor – Ljubljana Slovan 21:11 (5:2, 6:3, 5:4, 5:2)

Sodnika: Carič, Homovec.

Branik Maribor: Kulenović, Pajnik, Šantak 4, J. Seljak 4, Imširović, Kačič 2, Dmitrović, Tomašek, Herzog 2, Minić 1, T. Seljak, Miletić 8, Anufrijev. Trener: Tomislav Gradski.

Ljubljana Slovan: Karničar, Milosavljević, Poličnik 3, Petrović, Kapić 1, Lipnik 3, Osmić, Zohil, B. Kirasič 2, R. Kirasič, Petković 2, Filipović. Trener: Jure Škof.

Polfinalni tekmi

Triglav – Ljubljana Slovan  11:14 (2:4, 2:3, 4:3, 3:4)

Sodnika: Carič, Homovec.

Triglav: Osel, Berić, Šmrković, Velikanje, Lukić 2, Stojiljković, Rajlić 4, Vujanović, B. Štromajer, Laketić 1, Cvijanović Tepina, N. Štromajer 4, Udovč. Trener: Marko Gostić.

Ljubljana Slovan: Karničar, Milosavljević, Poličnik 1, Petrović, Kapić, Lipnik 4, Osmić, Zohil, B. Kirasič 4, R. Kirasič 2, Petković 3, Filipović. Trener: Jure Škof.

Calcit Water Polo – Branik Maribor  3:20 (0:7, 1:6, 2:4, 0:3)

Sodnika: Homovec, Carič.

Calcit Water Polo: Rak, Gole 1, Kramar, Đukić, Gostič, Osolnik, Gorše, Brišnik 2. Trener: Gašper Šenica.

Branik Maribor: Kulenović, Pajnik 1, Šantak, Kalacun 2, Imširović 3, Kačič 2, Dmitrović 2, Tomašek 2, Herzog 3, Minić 2, T. Seljak 2, Miletić 1, Anufrijev. Trener: Tomislav Gradski.

FOTO: Facebook AVK Branik Maribor

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.