MOK dovolil rotacije v postavi

Z dogovorom med MOK-om in Fino se je spremenilo pravilo glede 13. igralca vsake reprezentance v vaterpolu na OI v Tokiu. Po Riu de Janeiru 2016 bi morali na Japonskem, po odločitvi MOK-a, v postavah biti le še 11 igralcev, a je bila s posredovanjem Fine leta 2019 na koncu dosežena formula 12 plus 1 oziroma 12 igralcev na tekmi, 13. pa bi lahko vskočil le v primeru poškodbe. 

Z novo odločitvijo Fine pa te omejitve povezane s poškodbami zdaj ni več. Vsak trener bo lahko iz dneva v dan določil, katerih 12 igralcev bo nastopilo na srečanju in kateri bo ostal na tribuni. Trenerji bodo zato imeli večjo svobodo glede priprave na srečanje, saj bodo lahko na vsaki tekmi spremenili postavo po svojem okusu, podobno kot se je to dogajalo že na finalu svetovne lige. Tam je lahko vsak trener prijavil 15 igralcev, 13 pa jih je nato lahko nastopilo na posamezni tekmi.

Podobne dogovore o širitvi in ​​uporabi večjega števila športnikov med olimpijskimi igrami je MOK dosegel tudi z zvezami drugih moštvenih športov (nogomet, rokomet, hokej in ragbi). 

FOTO: ZVDS/FB

Jaka Mikoletič

Leave a Reply

%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.