Dušan Mandić: Imamo svoj cilj in stremimo k njemu

Srbski vaterpolisti so pripravljeni na olimpijske igre v Tokiu, kjer bodo branili zlato, osvojeno v Riu pred petimi leti. Dušan Mandić bo na olimpijskih igrah nastopil še tretjič, pred začetkom treningov na bazenu SRC “Milan Gale Muškatirović” pa je novinarjem povedal, da je vedno težje ubraniti zlato kot zmagati, a da ima ta ekipa svoj cilj.

“Vedno je težje ubraniti zlato medaljo kot zmagati, toda pritisk je enak. Rio je imel težo, ta je tu tudi zdaj. Smo izkušena ekipa, svoj cilj poznamo in stremimo k temu,” je pred odhodom na olimpijske igre po poročanju Tanjuga dejal levoroki bombarder.

Srbija brani naslov, osvojen leta 2016, v Riu, v skupini B pa bo igrala z reprezentancami Španije, Hrvaške, Črne gore, Kazahstana in Avstralije: “Skupaj smo šli skozi marsikaj, osvajali smo tudi sedma in peta mesta, kot tudi zlate medalje. Pomembno je, da gremo korak za korakom. Konkurenca je močna, skupina je težka in skozi njo se moramo priipraviti na četrtfinale, ki je vedno najpomembnejša tekma.”

Moramo le začutiti pozitivno energijo iz Srbije in vse bo lažje, je po poročanju portala Vaterpolo vesti še dodal Mandić: “Bolje je igrati pred občinstvom, ampak za vse bo enako.” Mandić je poudaril tudi, da je najpomembneje, da so vsi v ekipi zdravi.

FOTO: P. Mesiano/Deepbluemedia

Jaka Mikoletič

Comments (14147)