Afriko bo zastopala Južna Afrika

Afriško celino bo zastopala Južna Afrika tako v moški kot v ženski konkurenci.

Moška reprezentanca se je po Helsinkih (1952), kjer so bili štirinajsti in Rimu (1960), kjer so dosegli deveto mesto, tretjič uvrstila na olimpijske igre. Pod vodstvom selektorja Paula Martina se bodo skušali dostojno upirati veliko močnejšim nasprotnikom.

So se pa poleg moške na olimpijski turnir uvrstile tudi ženske predstavnice, za katere bo to sploh prvi nastop na olimpijskih igrah.

Je  pa od obeh reprezentanc njihova Plavalna zveza in Nacionalni olimpijski komite zahteval, da si pot v Tokio plačajo sami … Upam, da so to težavo (odhod je bil nekaj časa vprašljiv) uspešno rešili. Sicer vse stroške športnikov s prihodom v olimpijsko vas krije organizator.

Moški del bodo zastopali: Lwazi Madi, Liam Neill, Ignardus Badenhorst, Roarke Olver, Devon Card, Nicholas Rodda, Jason Evezard, Donn Stewart, Cameron Laurenson, Ross Stone, Farouk Mayman, Gareth May in Yaseen Margro.

foto: Gertjan Kooij

Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.