Škof določil petnajsterico za Košice

Kvalifikacije na mladinsko evropsko prvenstvo, ki bodo od 21. do 24. aprila v Košicah, se nezadržno približujejo, po pripravah v Črni gori pa je selektor Jure Škof tudi že objavil seznam petnajsterice, ki bo potovala na Slovaško. Svoj zadnji test bodo imeli v torek, 19. aprila, ko se bodo v kranjskem pokritem olimpijskem bazenu pomerili s Triglavom.

Vaterpolisti slovenske mladinske reprezentance so se navdušeni vrnili s krajših priprav v Črni gori, na katerih so v petih dneh odigrali sedem prijateljskih tekem z vrstniki iz Kotorja in Hercegnovega.

»Najprej se moramo v imenu igralcev in celotnega vodstva mladinske reprezentance zahvaliti Vojku Podvrščku in celotni Zvezi vaterpolskih društev Slovenije, ki so nam te priprave omogočili. Organizacija in vsa logistika sta bili na vrhunski ravni in prav vse, kar smo se dogovorili, je bilo tudi narejeno,« tudi nekaj dni po vrnitvi iz Kotorja ne skriva zadovoljstva Jure Škof, selektor slovenske mladinske izbrane vrste.

»Večino časa smo na pripravah namenili tekmam. Z domačim Kotorjem smo odigrali pet tekem, dve še z Jadranom iz Herceg Novega, vendar z izjemo ene tekme z Jadranom, ki smo jo sicer izgubili z 9:10, nismo igrali na rezultat. Veliko pozornosti smo namenili igri z igralcem več in igralcem manj, posodili so nam trenerja za vratarje, tako da je za nami res prijetna in koristna izkušnja. Vse te tekme so mi služile za končni seznam petnajsterice, ki bo šla na Slovaško,« je še dejal Škof.

Slovenski mladinci se bodo spet zbrali v torek, kjer bodo v Kranju proti vodilni ekipi državnega prvenstva in aktualnemu pokalnemu prvaku Triglavu igrali še zadnjo pripravljalno tekmo, v sredo, ob 7. uri, pa bodo izpred bazena na Kodeljevem odpotovali v Košice. V prvem krogu, 21. aprila, je Slovenija v kvalifikacijski skupini C prosta, zato pa jo že drugi tekmovalni dan čakata dve tekmi, najprej ob 10.30 s Francijo, nato pa ob 20. uri še s Slovaško. V tretjem krogu bo Slovenija v soboto, ob 18. uri, igrala še s Švico, za slovo pa jih v nedeljo čaka še obračun s Češko, ob 9. uri.

Seznam slovenske mladinske reprezentance za kvalifikacije na EP

Vratarja: Alan Lončarević, Bor Parovel (oba Grafist Koper).

Igralci v polju: Rok Bečić, Jaša Lah, Aleksander Paunović, Nikola Rajlić, Juš Vončina (vsi Triglav Kranj), Aleksander Cerar (Calcit Waterpolo), Jošt Čarni, Enej Potočnik, Matija Bernard Čanč (vsi Ljubljana Slovan), Gašper Fičur (Grafist Koper), Jurij Seljak, Tim Kačič (oba Branik Maribor), Lukas Zdravković Gligorovski (Valjevo).

Selektor: Jure Škof, pomočnika selektorja: Nikola Hajdin, Andrea Bruni.

Rezervni igralci, ki čakajo na vpoklic:

Vratarja: Nejc Osel (Triglav), Peter Kirasič (Ljubljana Slovan).

Igralca v polju: Samo Koder (Gorica), Rade Lipovac (Ljubljana Slovan).

foto Aleksander Sokler

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.