Ljubljančani zmagali na pokalu Borca v Banja Luki

Na tradicionalnem pokalu Borca v Banja Luki so letos prvič nastopile tudi članske ekipe. Prvi zmagovalec turnirja je Ljubljana Slovan, ki je dobila vse tri tekme, najtežje delo pa so imeli prvi dan turnirja, v petek, ko so z 8:6 premagali Beograd. V soboto so bili izbranci Jureta Škofa s 13:6 boljši od domačina turnirja, Borca, zadnji dan turnirja, v nedeljo, pa še od druge banjaluške ekipe, VBK 2008 z 11:4.

Ljubljanski vaterpolisti so prvi dan turnirja do odločilne prednosti proti Beograjčanom prišli v drugi in tretji četrtini, v zadnji pa so prednost treh golov ob dobri igri v obrambi ohranili. Proti domačinom turnirja so v soboto bolj ali manj vse dvome o zmagovalcu rešili do polovice tekme, ko so vodili že z 8:2, podoben pa je bil tudi razplet njihove zadnje tekme proti drugi banjaluški ekipi, ko so ob polčasu prav tako pobegnili za šest golov.

Tretjeuvrščena ekipa minulega slovenskega državnega prvenstva je v Banja Luki igrala v postavi: Roko Lazić, Peter Kirasič, Gal Karničar, Enej Potočnik, Florijan Poličnik, Jošt Čarni, Matija Bernard Čanč, Branko Kirasič, Miha Petrovčič, Nejc Žiberna, Rade Lipovac, Igor Cuomo, Vukašin Stefanović, Luka Ćetković.

Drugo mesto na turnirju je osvojil Beograd, tretji je bil Borac in četrti VBK 2008.

Izidi za pokal Borca:
1. krog: Borac – VKB 2008 13:7 (3:1, 3:2, 4:1, 3:3), Ljubljana Slovan -Beograd 8:6 (1:2, 3:1, 4:2, 0:1)
2. krog: Borac – Ljubljana Slovan 6:13 (1:4, 1:4, 3:4, 1:1), VKB 2008 – Beograd 2:18 (0:4, 1:5, 1:5, 0:4)
3. krog: VKB 2008 – Ljubljana Slovan 4:11(1:4, 0:3, 2:2, 1:2), Borac – Beograd 9:10 (2:2, 2:3, 3:2, 2:3).

Vrstni red: Ljubljana Slovan 9, Beograd 6, Borac 3, VKB 2008 0.

FOTO: FB VK Ljubljana Slovan

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.