Kranjčani začenjajo izločilne boje pokala Challenger

Vaterpolisti kranjskega Triglava bodo v soboto nadaljevali svojo evropsko pot v pokalu Challenger. V prvi četrtfinalni tekmi bodo v soboto, ob 19.30, v pokritem olimpijskem bazenu v Kranju gostili švicarsko ekipo Carouge Natation. Povratna tekma bo teden dni pozneje v Švici.

Slovenski državni prvaki so se na kvalifikacijskem turnirju v Portu v skupini A skozi šivankino uho uvrstili na drugo mesto, za švicarskim Kreuzlingenom, in s tem v četrtfinale. Po vsej smoli, ki se jih je držala pred več kot dvajsetimi leti, ko so bili nekajkrat na pragu celo lige prvakov, se jim je v Portu le nasmehnila sreča. Čeprav sta v Portu ob Kranjčanih s šestimi točkami turnir končali še portugalski ekipi Vitoria Guimaraes in Fluvial Poruense, so se v četrtfinale uvrstili vaterpolisti Triglava, ki so ob enaki goli razliki z Vitorio, zahvaljujoč zmagi v medsebojni tekmi napredovali med osem najboljših ekip v pokalu Challenger, medtem ko je bila ekipa iz Porta, Fluvial Portuense šele četrta.

Vse to je zdaj za Kranjčane že zgodovina. Vmes se je v njihovem taboru zgodilo marsikaj. V prvi vrsti to, da je moral Krištof Štromajer zaradi zdravstvenih razlogov svoje mesto prepustiti svojima pomočnikoma, Jaki Mikoletiču in Marku Gostiću, večina kranjski vaterpolistov pa je v tem času igrala v drugi regionalni ligi za slovensko izbrano vrsto, prav tako je bil tu tudi še turnir alpske lige v Kopru. To pomeni, da jim težkih tekem ni primanjkovalo.

»Večina igralcev je v oktobru tekmo igrala skoraj vsak drugi dan (če seštejemo vse tekme v RVL, AWL in pokalu Challenger), tako da smo v ritmu tekem. Žal na prvi tekmi ne bomo mogli računati na Andraža Pušavca in Aljaža Troppana, ki sta bila v Portu v tekmi z domačini izključena. Zagotovo bo to določena pomanjkljivost za našo ekipo, vendar smo na to pripravljeni,« meni Jaka Mikoletič, ki je z Markom Gostičem dobro preučil igro vaterpolistov Carouge Natationa.

»Pogledali smo si nekatere tekme iz njihove kvalifikacijske skupine v Belgiji, kjer so Švicarji osvojili prvo mesto v svoji skupini, in lanski švicarski pokal. Dobro poznamo njihovega vratarja Yannika Schmukija, ki je junija branil v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo za reprezentanco Švice. Največjo pozornost bomo morali nameniti njihovemu izkušenemu kapetanu, Francozu Romainu Blaryju, ki igra na poziciji centra. Vseeno pa je glavni fokus na nas samih in naši igri,« je še dodal Mikoletič.

Pred gostovanjem v Švici vaterpoliste Triglava po prvi četrtfinalni tekmi čaka še tekma Alpe Waterpolo lige, domačin tretjega turnirja so prav Kranjčani. Njihov nasprotnik bo banjaluški Borac. V tem tekmovanju so kranjski vaterpolisti ob Opatiji in mladinski ekipi zagrebške Mladosti za zdaj edini še brez poraza.

»Mislim, da motivacija za fante ne bo težava, pa še prej omenjena igralca bosta lahko dobila minute, spočili pa bomo koga drugega,« se tudi tekme z Banjalučani veseli Mikoletič.

Minulo soboto so bile odigrane tudi že prve tri četrtfinalne tekme. Vse tri gostujoče ekipe so v dobrem položaju, da se uvrstijo v polfinale. Litovski Zaibas je v gosteh z 11:7 premagal belgijski Royal Dauphins, turški Galatasaray je prav tako v gosteh z 10:6 premagal Valetto z Malte, medtem ko je Kreuzlingen proti slovaški ekipi Novaky v gosteh izgubil s 14:15.

Tekmo v Kranju si bo ogledal tudi novi selektor slovenske reprezentance, Mirko Vičević, ki bo spremljal tudi dogajanje na turnirju Alpe Waterpolo lige.

FOTO: Tit Košir

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.