V Kranju tudi pred očmi selektorja Vičevića

V soboto in nedeljo bodo v pokritem olimpijskem bazenu v Kranju na sporedu tekme tretjega turnirja Alpe Waterpolo lige. Tekme si bo ogledal tudi Mirko Vičević, novi selektor slovenske vaterpolske reprezentance, ki bo seveda spremljal tudi sobotno prvo četrtfinalno tekmo pokala Challenger, v kateri bo Triglav gostil švicarsko ekipo Carouge Natation. 

Po dveh odigranih turnirjih in štirih odigranih krogih so brez poraza tri ekipe, Mladost Zagreb, Triglav in Opatija. Med njimi bo imela najtežje delo Opatija, ki bo v nedeljo igrala z Ljubljano Slovan, ki je v Kopru nepričakovano izgubil s Tržačani. V soboto bo Opatija igrala še z mlado ekipo Ljubljane Slovan, ki se težko nadeja, da bi lahko presenetila izkušenejše hrvaške vaterpoliste, za katere igra tudi nekdanji slovenski reprezentant Marko Blažić.

»V Kranju si novega spodrsljaja ne smemo privoščiti, si ga ne želimo in prepričan sem, da si ga tudi ne bomo,« v imenu prve ljubljanske ekipe obljublja Enej Potočnik. Ljubljančani bodo v soboto tudi odprli turnir v Kranju s tekmo proti Koprčanom, ki so za zdaj še brez osvojene točke. »V preteklosti smo imeli z njimi velikokrat težave, toda za razliko od njih redno treniramo, zato me ta tekma ne skrbi toliko. Seveda se bomo morali tudi na to tekmo resno pripraviti in jo odigrati po svojih najboljših močeh, ne vidim pa druge opcije, kot da zmagamo. Bo pa zagotovo težje proti Opatiji, toda tudi za to tekmo velja, da si česa drugega, kot zmago, ne smemo dovoliti, ker smo eno tekmo že izgubili,« je odločen Potočnik, ki je s slovensko reprezentanco igral tudi na treh turnirjih regionalne lige, zanj pa bo dodatni motiv tudi Vičević na tribunah kranjskega bazena.

»Zagotovo bo to za vse dodatni motiv, da pokažemo, kaj znamo in da to novi selektor vidi,« je pred turnirjem še dodal Potočnik. 

Na širšem reprezentančnem seznamu je bil pred časom tudi Gašper Fičur, igralec Grafist Kopra. Kot rečeno njegova ekipa v letošnji sezoni še ni zmagala, toda po vseh težavah, ki jih je imela pred začetkom sezone, to ni presenečenje. Čeprav po štirih porazih Koprčani nimajo prav veliko možnosti, da bi se spogledovali z zaključnim turnirjem, v Kranj ne prihajajo z belo zastavo.

»Dobro je, da nas je zdaj, vsaj kar se števila igralcev tiče, dovolj, je pa težava, da imamo premalo treninga in to se potem pozna tudi v bazenu. V Kranju nas čakata dve težki tekmi, pomembnejša bo z Ljubljančani, saj bo štela tudi za državno prvenstvo. Toda tudi proti Dunajčanom, ki so letos močnejši, kot so bili lani, saj so premagali tako Kamničane kot Mariborčane in namučili Kranjčane, bomo skušali zmagati. Glede na vse težave, ki smo jih imeli, je dobro, da vsaj igramo,« je dejal Fičur.

Dve tekmi v Kranju čakata tudi kamniški Calcit Water Polo, ki je pri eni zmagi, ko je pred 14 dnevi v Kopru premagal drugo ekipo Ljubljane Slovan. Tokrat bodo obe tekmi igrali proti tujima ekipama, v soboto proti Trstu in v nedeljo še težja, proti vodilni Mladosti.

»Vemo, da sta  obe ekipi kakovostni in navkljub mladosti tudi izkušeni. Tržačane smo lani premagali, vendar letos igrajo bolje, saj so med drugim presenetili tudi Ljubljano Slovan, še težja bo tekma z Zagrebčani. Glede na to, da sta obe ekipi mladi, lahko pričakujemo hitro igro z veliko plavanja,« je o pričakovanjih pred tretjim turnirjem Alpe Waterpolo lige dejal Gašper Šenica, trener kamniških vaterpolistov. 

Dve tekmi čakata tudi varovance Aleša Komelja, ki so že v Kopru potrdili, da so v primerjavi s prvim turnirjem v Banja Luki napredovali v svoji igri. Čakata jih dve težki tekmi, v soboto z neporaženo Opatijo in v nedeljo z »ranjenimi« Mariborčani. Zanje rezultat ni v ospredju, lahko bodo igrali neobremenjeno in se proti dvema močnima ekipama poizkusili čim bolj dokazati.

Samo po eno tekmo bodo v Kranju igrali Mariborčani in domačini, obe ekipi šele v nedeljo. Lažje delo čaka Branik, kajti Ljubljana Slovan II v svoji prvi članski sezoni nabira izkušnje. Za Ljubljančane je vsaka tekma priložnost za dokazovanje, proti Kamničanom pa so bili tudi blizu vsaj osvojene točke.

»Pričakovali smo, da bomo imeli po štirih odigranih tekmah kakšno točko več, je pa res, da imamo štiri, pet novih igralcev in premalo tekem, da bi se bolj uigrali. Na žalost bomo imeli v Kranju le eno tekmo, na kateri bomo skušali pokazati, koliko smo napredovali. Res je, da bo zato manj priložnosti, da bi se dokazali tudi pred novim selektorjem, se pa veselim srečanja z njim,« pa je pred nedeljsko tekmo z mladimi ljubljanskimi vaterpolisti dejal Aljaž Pevec, igralec Branika, ki je za zdaj premagal le Borac, izgubil pa z Opatijo, Mladostjo in Dunajčani.

V domačem taboru v teh dneh bolj kot o Alpe Waterpolo ligi, v kateri bodo v nedeljo igrali z banjaluškim Borcem, razmišljajo o sobotni tekmi s Švicarji v četrtfinalu pokala Challenger. Vseeno pa bodo Kranjčani naredili vse, da bodo neporaženi tudi po tem turnirju.

»O Borcu bomo začeli razmišljati šele po tekmi s Švicarji. Ker Troppan in Pušavec v soboto zaradi kazni na turnirju v Portu ne bosta smela igrati, bosta lahko igrala v nedeljo in zanju bo, pred povratno tekmo v Švici, tekma z Borcem kot naročena. Kljub evropskemu dvoboju večer prej nas na tekmi z Banjalučani zanimajo le nove tri točke,« pa so bile besede Jake Mikoletiča, ki v odsotnosti Krištofa Štromajerja vodi vaterpoliste Triglava.

Spored tekem tretjega turnirja AWL 

Sobota: Ljubljana Slovan – Grafist Koper (12.40), ASV Ströck Wien – Mladost Zagreb (14.00), Calcit Water Polo – Pallanuoto Trieste (15.20), Ljubljana Slovan II – Opatija (16.40).

Nedelja: Branik Maribor – Ljubljana Slovan II (8.40), Mladost Zagreb – Calcit Water Polo (10.00), Grafist Koper – ASV Ströck Wien (11.20), Opatija – Ljubljana Slovan (12.40), Borac – Triglav Kranj (14.00). 

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.