V Zagrebu zaključne priprave za mladinske kvalifikacije za EP

Od četrtka do nedelje bo slovenska mladinska reprezentanca do 19 let v Mariboru gostila kvalifikacijsko skupino za uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki bo od 1. do 7. septembra v Burgasu v Bolgariji. Izbranci Tomislava Gradskega bodo do srede na pripravah v Zagrebu, ko se bodo preselili v Maribor, kjer se bodo do nedelje pomerili s Švedsko, Švico, Turčijo in Gruzijo.

Pred tremi tedni so slovenski mladinci uspešno igrali na turnirju v Novakyih na Slovaškem, kjer so v konkurenci domačih vrstnikov in Čehov osvojili prvo mesto. Žal je po tem turnirju njihove vrste nekoliko razredčila bolezen, zato je selektor Gradski na zaključne priprave v Zagreb poklical šestnajst igralcev. 

»V Zagrebu se bomo pripravljali z mladinci zagrebške Mladosti, z njo bomo igrali tudi pripravljalno tekmo. Na seznamu je trenutno šestnajst igralcev, eden od njih žal ne bo mogel igrati v Maribor. V zadnjem času smo veliko bolnih igralcev in samo želimo si lahko, da ne bi še kdo zbolel. Že tako je Jurij Seljak izgubil deset dni, bolan je bil tudi Tim Kačič, ki tudi na račun kvalifikacij za EP, nedavno nista igrala pokalne četrtfinalne tekme s Triglavom. Videli bomo, koliko nam bo načrte prekrižala bolezen, toda fantom popolnoma zaupam in prepričan sem, da bodo dali vse od sebe,« je pred današnjim prvim treningom dejal Gradski.

V vodstvu slovenske reprezentance mrzlično zbirajo podatke o nasprotnikih v Mariboru. Do zdaj imajo največ podatkov o Švedih, ki ima v svojih vrstah tri naturalizirane srbske igralce, s katerimi bodo začeli kvalifikacije, veliko jih imajo tudi o Švicarjih, saj so štirje njeni igralci igrali za ekipo Carouge Natation, s katero je Triglav igral v četrtfinalu pokala Challenger, v soboto pa je za Kreuzlingen igral le eden od njih. 

»O Turkih in Gruzijcih nimamo podatkov, toda z njimi bomo igrali šele v tretjem oziroma petem krogu, tako da se bomo o njihovi moči seznanili na samem turnirju. V vsakem primeru pa nas čakajo štiri težke tekme,« je še dejal Gradski. 

Seznam slovenske mladinske reprezentance

Vratarja: Gal Karničar (Ljubljana Slovan), Nejc Osel (Triglav)

Igralci: Florijan Poličnik, Martin Petković, Branko Kirasič, Marcel Lipnik (vsi Ljubljana Slovan), Nace Štromajer, Filip Cvijanović Tepina, David Laketić, Nikola Rajlić (vsi Triglav), Jurij Seljak, Tim Kačič, Jan Herzog, Miha Šantak, Gašper Pajnik (vsi Branik Maribor), Marko Zec (Zemun).

Selektor: Tomislav Gradski, pomočnik selektorja: Miha Šulek.

Spored tekem v Mariboru

Četrtek: Gruzija – Švica (18.00), Slovenija – Švedska (20.00), petek: Švica – Slovenija (10.00), Turčija – Gruzija (12.00), Švedska – Švica /(8.00), Slovenija – Turčija (20.00), sobota: Švica – Turčija (17.00), Švedska – Gruzija, nedelja: Turčija – Švedska (9.30), Gruzija – Slovenija (11.30).

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.