Slovenski vaterpolisti na prvi tekmi povsem nadigrali Avstrijske vrstnike!

Slovenija : Avstrija 28 : 7 (8 : 0, 7 : 1, 11 : 3, 2 : 3)

Začele so se težko pričakovane kvalifikacije za EP.  Na prvi tekmi je Romunija je suvereno premagala Veliko Britanijo kar z 18 : 6.

Sledila je tekma med Slovenijo in Avstrijo. Za Avstrijce, za katere večinoma igrajo naturalizirani igralci, so bili za naše igralce sicer neznanka.

Po začetni pridobljeni žogi, smo na igrišču kmalu pokazali, kdo je gospodar. V obrambi nismo nasprotnika pustili bližje kot na pet metrov in hkrati z nekaj protinapadi že po prvi četrtini ušli na neulovljivo razliko osmih golov. Podobna zgodba se je nadaljevali tudi v drugi četrtini. Redke priložnosti, ki so se ponudile Avstrijcem je z nekaj odličnimi obrambami ustavil Nejc Osel. Ko je na polovici druge četrine Fičur dosegel že enajsti gol, je Komelj zamenjal kar tri igralce. Po lepem preigravanju je prvi gol za goste dosegel Ibrisimovic šele v drugi polovici druge četrtine, ki se je končala z rezultatom kar 15 : 1. Do polčasa so si Avstrijci prislužili kar enajst izključitev, naši le pet.

Nadaljevanje tekme se je odvijalo v podobnem slogu in ko je bilo na semaforju že 24 : 4, je Komelj odpočil ključne igralce pred jutrišnjo odločilno temo proti Romunom. Priložnost je dobil tudi danes drugi vratar Lončarevič . Zadnjo četrtino so Avstrijci celo uspeli dobiti.

Pohvalite velja številne navijače, ki so kljub visokemu vodstvu Slovenije, glasno spodbujali igralce vse do zadnjega žvižga, seveda ob podpori Avsenikove Golice.

Lah 7, Čanč 5, Fičur, Paunovič, Cerar in Kačič 3, Čarni 2, Zupanc in Rajlič 1; Ibrisimovic 3, Lanegle 2, Berger in Lekic 1.

Jutri sledi verjetno odločilna tekma proti Romunom, tudi ob 19.30.

foto: Aleksander Sokler

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja