Moška skupina A na OI in razpored tekem

Ekipe so razdeljene v dve skupini. Najboljše 4 ekipe iz vsake skupine se bodo uvrstile v četrtfinale. Preostale štiri ekipe po skupinskem delu odidejo domov. Skupaj bo odigranih 42 iger.

Skupina A: Italija, ZDA, Madžarska, Japonska, Grčija, Južna Afrika
Skupina B: Hrvaška, Srbija, Črna gora, Španija, Kazahstan, Avstralija

Moški olimpijski turnir v vaterpolu, skupina A

V skupini A sta dva aktualna prvaka – Italija, ki je leta 2019 osvojila naslov svetovnega prvaka in Madžarska, evropska prvakinja. Kljub temu se zdi, da je skupina A lažja od skupine B.

Italija in Madžarska sta prva favorita v skupini, nekoliko jim lahko načrte mešata Grčija in ZDA. Težko je verjeti, da bi domačini Japonci in še zlasti Južno Afričani bili sposobni premagati Evropejce ali Američane.  Kakorkoli že, iz te skupine bo lažje priti v četrtfinale.

Madžarska

Madžarska je zadnjih 100 let velesila v vaterpolu. Do zdaj je od vseh udeležencev osvojila največ medalj in sicer kar 15. Po stavnicah ima tudi največ možnosti za zlato medaljo.

Italija

Italjani so ena izmed najtrofejnejših reprezentanc z 8. osvojenimi olimpijskimi medaljami.  Leta 2019 so presenetljivo, vendar povsem zasluženo postali svetovni prvaki.

Grčija

Grčija se je na olimpijske turnirje uvrstila 15-krat. V četrfinalu so igrali šestkrat, v domačih Atenah pa so se celo uvrstili v polfinale, kjer so do zdaj osvojili najboljše 4. mesto.

ZDA

ZDA so najmlajša ekipa. Reprezentanca lahko preseneti, saj so v superfinalu svetovne lige osvojili kar srebro. Leta 208 so do sedaj osvojili edino medaljo in sicer srebrno.

Japonska

Domačini Japonci so na zadnjih igrah sicer osvojili zadnje 12. mesto, vendar so  znani po svoji nepopustljivi igri in se jih zato ne sme podcenjevati. Zaradi svoje višine so razvili poseben slog igre, ki temelji na hitrosti in protinapadih.

Južna Afrika

Južnoafriška vaterpolska reprezentanca se po 61 letih vrača na olimpijske igre. Na igrah v Rimu leta 1960 so Južno Afričani zasedli 9. mesto od 16 moštev, ki so igrali takrat na  turnirju v prestolnici Italije. Veljajo za najmanj kakovostno moštvo in bo že vsaka osvojena točka za njih velik uspeh.

Skupina A, urnik (vse po slovenskem času)

25. julij : Južna Afrika – Italija (3:00), Madžarska – Grčija (4:30), ZDA – Japonska (7:00)

27. julij: Južna Afrika – ZDA (3:00), Italija – Grčija (8:30), Japonska – Madžarska (11:20)

29. julij: Madžarska – Južna Afrika (3:00), ZDA – Italija (7:00), Grčija – Japonska (11:20)

31. julij : ZDA – Madžarska (7:00), Italija – Japonska (11:20), Južna Afrika – Grčija (12:50)

2. avgust: Madžarska – Italija (3:00), Grčija – ZDA (4:30), Japonska – Južna Afrika (11:20)

Izločilni boji

Četrtfinale, 4. avgusta

QF1: A1 – B4 (7:00)
QF2: A2 – B3 (8:30)
QF3: A3 – B2 (11:20)
QF4: A4 – B1 (12:50)

Polfinale, 6. avgusta

5. – 8. mesto
Poraženci QF1 – QF3 (7:00)
Poraženci QF2 – QF4 (8:30)

1. – 4. mesto
Zmagovalci QF1 – QF3 (11:20)
Zmagovalci QF2 – QF4 (12:50)

Zadnji dan, 8. avgust

tekma za sedmo mesto (02:30)
tekma peto mesto (4:00)
tekma za bronasto medaljo (6:40)

FINALE (9:30)

Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.