Najboljše strelke vseh časov pri ženskah

Najboljše strelke vseh časov

Le tri igralke so na olimpijskih igrah so skupno dosegle več kot 35 golov.

Najboljša strelka Tania di Mario ima rekord z največ goli v zgodovini olimpijskih iger. Dosegla je kar 47 golov, vendar pa Maggie Steffens manjka le še devet golov, da doseže rekord. Morda bomo čez nekaj tednov na olimpijskih igrah v Tokiu priča novemu olimpijskemu rekordu. Ma Haunhuan je na 17 tekmah, ki jih je igrala za Kitajsko, dosegla 37 golov.

Maggie Steffens je rekorderka z največ doseženimi goli v vaterpolu na enem olimpijskem turnirju. Na olimpijskih igrah je leta 2012 dosegla 21 golov. Nobena druga igralka ni dosegla več kot 20 golov na enem olimpijskem turnirju. Je tudi edina športnica, ki je na enem olimpijskem turnirju dvakrat dosegla več kot 15 golov.

Najboljše strelke v eni tekmi

V zgodovini olimpijskih iger so le tri vaterpolistke dosegle 7 golov. Danielle de Bruijn je na olimpijskih igrah leta 2008 na tekmi za zlato medaljo proti ZDA dosegla 7 golov, zaradi česar je ta rekord še bolj impresiven. Maggie Steffens je leta 2012 na olimpijskih igrah v Braziliji dosegla 7 golov proti Madžarski, Roser Tarrago pa 7 golov proti Avstraliji.

Vir: total-waterpolo

Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.