Najboljše strelke vseh časov pri ženskah

Najboljše strelke vseh časov

Le tri igralke so na olimpijskih igrah so skupno dosegle več kot 35 golov.

Najboljša strelka Tania di Mario ima rekord z največ goli v zgodovini olimpijskih iger. Dosegla je kar 47 golov, vendar pa Maggie Steffens manjka le še devet golov, da doseže rekord. Morda bomo čez nekaj tednov na olimpijskih igrah v Tokiu priča novemu olimpijskemu rekordu. Ma Haunhuan je na 17 tekmah, ki jih je igrala za Kitajsko, dosegla 37 golov.

Maggie Steffens je rekorderka z največ doseženimi goli v vaterpolu na enem olimpijskem turnirju. Na olimpijskih igrah je leta 2012 dosegla 21 golov. Nobena druga igralka ni dosegla več kot 20 golov na enem olimpijskem turnirju. Je tudi edina športnica, ki je na enem olimpijskem turnirju dvakrat dosegla več kot 15 golov.

Najboljše strelke v eni tekmi

V zgodovini olimpijskih iger so le tri vaterpolistke dosegle 7 golov. Danielle de Bruijn je na olimpijskih igrah leta 2008 na tekmi za zlato medaljo proti ZDA dosegla 7 golov, zaradi česar je ta rekord še bolj impresiven. Maggie Steffens je leta 2012 na olimpijskih igrah v Braziliji dosegla 7 golov proti Madžarski, Roser Tarrago pa 7 golov proti Avstraliji.

Vir: total-waterpolo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja