Kateri klub je prispeval največ igralcev na OI v Tokiu?

Skoraj vsi najboljši vaterpolisti na svetu so trenutno v Tokiu. Pro Recco je kot klub prispeval največ igralcev.

Čeprav so klub to poletje zapustili trije igralci, ki so na olimpijskih seznamih, na turnirju nastopa 12 igralcev Recca (trije so prispeli poleti). So člani šestih različnih reprezentanc. Poleg dvanajsterice Recca, je tudi njihov novi glavni trener Sandro Sukno član hrvaškega štaba.

Barceloneto zastopa deset igralcev (vsi so na seznamu Španije) in novi trener Elvis Fatović, ki bo po olimpijskih igrah 2020 zapustil avstralsko klop.

Olympiacos in Novi Beograd sta bila med prestopnim rokom najaktivnejša kluba. Med devetimi igralci Olympiacosa, ki se se v Tokiu borijo za olimpijsko slavo, so kar trije kapetani reprezentanc – Filip Filipović (Srbija), Andro Buslje (Hrvaška) in Ioannis Fountoulis (Grčija). Trener Olympiacosa Theodoros Vlachos vodi Grčijo.

To poletje je v Novi Beograd prispelo šest olimpijcev. Pozdravil jih je glavni trener Vladimir Vujasinović, ki je pomočnik Dejana Savića v trenerskem štabu srbske reprezentance.

Sestavili smo seznam evropskih klubov, ki imajo na seznamih tri olimpijce ali več.
Prestopni rok še ni končan, zato bo po olimpijskih igrah v Tokiu na tem seznamu nedvomno prišlo do sprememb. Nekaj je še vedno prostih igralcev (Bodegas iz Italije, Miloš iz Hrvaške itd.), vendar je bila večina odmevnih prestopov opravljena pred Tokiom.

Evropski klubi s tremi olimpijci ali več:

  • Pro Recco, Italija (12 igralcev in trener)
  • Barceloneta, Španija (10 igralcev in trener)
  • Olympiacos, Grčija (9 igralcev in trener)
  • Novi Beograd, Srbija (6 igralcev in trener)
  • Brescia, Italija (5)
  • Jug, Hrvaška (5)
  • Marseille, Francija (4 igralci in trener)
  • Ferencvaros, Madžarska (4)
  • Partizan, Srbija (3)

Vir: Total Waterpolo

Aleksander Sokler

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.