Savić po porazu s Hrvaško: To ni dobro, resen alarm

Vaterpolo reprezentanca Srbije je na začetku in koncu tekme odigrala zelo slabo in izgubila s 14: 12. Hrvaška je povedla s 3 : 0, Srbija je v tretji četrtini rezultat izenačila na 8 : 8, vendar je sledila neverjetna serija Hrvaške z 6 : 1.

Selektor srbske reprezentance Dejan Savić seveda z igro ni bil zadovoljen.

Slab začetek, še slabši konec. Proti Španiji 13, zdaj 14 golov. Alarm, resen alarm. Velik minus za našo igro, imeli smo strategijo, ni bilo realizacije, nato pa smo jim dovolili lahke zadetke. Na koncu smo branili čast. Naslednjo tekmo moramo dobiti, drugače to ne bo dobro.

Dušan Mandić je dodal:

“Bili so veliko, veliko bolj agresivni in to ni dobro. Naš napad z igralcem več bi bil lahko veliko boljši. Število prejetih golov je ogromno, velika so nihanja. Imamo priložnost, smo že v četrtfinalu in v igri s Črno goro se moramo vrniti,” – je dejal Mandić.

Selektor Hrvaške Ivica Tucak je imel na drugi strani veliko razlogov za zadovoljstvo:

Tega ne bom imenoval velika, ampak pomembna zmaga. Zdaj nas je tudi matematično popeljala v četrtfinale. Prvi cilj v Tokiu dosežen. V teh dveh odločilni tekmi, mislim na tekmi proti Črni gori in Srbiji, sta dokazali, da smo veliko sposobni. Ni pa nobene evforije. Zdaj prihajajo najpomembnejše tekme. Pomembna zmaga proti velikemu nasprotniku, odlična igra, forma, po Avstraliji sem rekel, da nameravamo tukaj narediti veliko več, kot samo igrati v skupinskem delu. Kar zadeva tekmo s Srbijo, sem seveda zadovoljen. Res je, da je bilo tudi obdobje ‘črne luknje’, ko nismo zadeli, vendar se to v športu preprosto dogaja. Ni ekipe, ki bi brez napak igrala odlično od 1. do 32. minute v vaterpolu ali od 1. do 90. minute v nogometu. To v športu ne obstaja. Jezijo me izdelane akcije. Na začetku smo jih “ubili”, ko pa imamo izdelano akcijo in ne dosežemo zadetka, v protinapadu pa … Na to sem jezen. Na splošno je bila to fenomenalna tekma. V bazenu smo bili povsod, napadalno smo igrali močno, obramba je bila odlična. Fenomenalno smo odigrali z igralcem manj in mislim, da je to presenetilo Srbijo. Čestitke fantom, ampak počasi … Ničesar še nismo storili, prava stvar za nas šele prihaja. Nadaljujemo začrtano pot.

Srbija si je zagotovila uvrstitev v četrtfinale, v ponedeljek bo za tretje mesto igrala proti Črni gori.

Vir: vaterpolovesti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja