Savić po porazu s Hrvaško: To ni dobro, resen alarm

Vaterpolo reprezentanca Srbije je na začetku in koncu tekme odigrala zelo slabo in izgubila s 14: 12. Hrvaška je povedla s 3 : 0, Srbija je v tretji četrtini rezultat izenačila na 8 : 8, vendar je sledila neverjetna serija Hrvaške z 6 : 1.

Selektor srbske reprezentance Dejan Savić seveda z igro ni bil zadovoljen.

Slab začetek, še slabši konec. Proti Španiji 13, zdaj 14 golov. Alarm, resen alarm. Velik minus za našo igro, imeli smo strategijo, ni bilo realizacije, nato pa smo jim dovolili lahke zadetke. Na koncu smo branili čast. Naslednjo tekmo moramo dobiti, drugače to ne bo dobro.

Dušan Mandić je dodal:

“Bili so veliko, veliko bolj agresivni in to ni dobro. Naš napad z igralcem več bi bil lahko veliko boljši. Število prejetih golov je ogromno, velika so nihanja. Imamo priložnost, smo že v četrtfinalu in v igri s Črno goro se moramo vrniti,” – je dejal Mandić.

Selektor Hrvaške Ivica Tucak je imel na drugi strani veliko razlogov za zadovoljstvo:

Tega ne bom imenoval velika, ampak pomembna zmaga. Zdaj nas je tudi matematično popeljala v četrtfinale. Prvi cilj v Tokiu dosežen. V teh dveh odločilni tekmi, mislim na tekmi proti Črni gori in Srbiji, sta dokazali, da smo veliko sposobni. Ni pa nobene evforije. Zdaj prihajajo najpomembnejše tekme. Pomembna zmaga proti velikemu nasprotniku, odlična igra, forma, po Avstraliji sem rekel, da nameravamo tukaj narediti veliko več, kot samo igrati v skupinskem delu. Kar zadeva tekmo s Srbijo, sem seveda zadovoljen. Res je, da je bilo tudi obdobje ‘črne luknje’, ko nismo zadeli, vendar se to v športu preprosto dogaja. Ni ekipe, ki bi brez napak igrala odlično od 1. do 32. minute v vaterpolu ali od 1. do 90. minute v nogometu. To v športu ne obstaja. Jezijo me izdelane akcije. Na začetku smo jih “ubili”, ko pa imamo izdelano akcijo in ne dosežemo zadetka, v protinapadu pa … Na to sem jezen. Na splošno je bila to fenomenalna tekma. V bazenu smo bili povsod, napadalno smo igrali močno, obramba je bila odlična. Fenomenalno smo odigrali z igralcem manj in mislim, da je to presenetilo Srbijo. Čestitke fantom, ampak počasi … Ničesar še nismo storili, prava stvar za nas šele prihaja. Nadaljujemo začrtano pot.

Srbija si je zagotovila uvrstitev v četrtfinale, v ponedeljek bo za tretje mesto igrala proti Črni gori.

Vir: vaterpolovesti

Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.