Žurbi: KamTiGaDam – poletno druženje vaterpolistov

Gašper Žurbi je glavni “gliser” vaterpolskega turnirja KamTiGaDam. Letos je organiziral že četrtega po vrsti. Na tem turnirju se je zbrala praktično vsa igralska vaterpolo smetana, ki v Sloveniji kaj pomeni. O organizaciji in ostalem sem ga povprašal po rekreaciji v kamniškem bazenu.

Gašper najprej me zanima, kako je nastala ideje za tovrsten dogodek?

Včasih se je v Sloveniji igral tako imenovani Linipolo. Igral se je poleti na različnih koncih Slovenije, kot so Bled, Portorož, Ptuj … Ko se je to končalo se mi je že takrat zdelo, da nekaj manjka … Nato se je čez nekaj let v Žusterni pojavil turnir “Pazi kita” in seveda sem takoj pomislil, zakaj ne bi nekaj podobnega organizirali tudi v Kamniku.

Kdo je bil idejni vodja tega projekta in kako je nastalo to večpomensko ime KamTiGaDam?

Z Martinom Steletom sva bila seveda takoj za, da to izpeljemo. Prvi problem pa je nastal ravno pri imenu. Strinjala sva se, da mora biti ime nekaj posebnega in si ga ljudje zapomnijo. Po več neuspešnih poizkusih, sem čas prevrtel nazaj v otroštvo in se spomnil, kako smo včasih streljali na gol in glavno vprašanje, ki si ga zastavil vratarju je bilo, kam ti ga dam. Tako je bil problem z imenom turnirja rešen.

Kot vsako leto, ste tudi letos veliko energije usmerili v grafično podobo, v izdelavo izvirnih nagrad itd. Kdo je glavni kreator celostne podobe?

Ideje nekako zbiramo skupaj, ko jih je dovolj, naredimo piknik in zadeve “zdizajniramo” do končne podobe.

Vremenska napoved za letošnji dogodek je obetala dokaj stabilno vreme, vendar se je prav čez Kamnik zapeljala nevihta. Kaj si takrat pomislil?

Moram poudariti, da nism bil preveč v skrbeh, kajti že pred ploho smo spremljali radarsko sliko in ugotovili, da nas bo ujela le manjša nevihta in da bomo lahko nadaljevali s turnirjem.

Zdi se mi neverjetno, da ste vsi vaterpolisti na takšnem dogodku tako prijateljsko povezani. Na tekmah je to čisto nekaj drugega. Kako to?

Slovenija je majhna in vaterpolisti se med seboj dobro poznamo. Kadar se odvijajo klubska tekmovanja se seveda vsak bori za svoj klub, ko pa pridejo poletni turnirji se pa velikokrat zgodi, da se med seboj “pomešamo”, ker je glavni cilj turnirja druženje, zabava …, predvsem pa po tako napeten državnem prvenstvu vsem paše odigrati sproščene vaterpolo tekme.

Glede na to, da je poleg Dneva vaterpolistov to edini dogodek, ki na takšen način poveže ljubitelje vaterpola, se mi zdi prav, da bi se lahko pojavil še kdo, recimo od vodilnih …

Na ta dogodek so seveda lepo vabljeni vsi, vendar verjamem, da je v tem času veliko ljudi tudi na dopustih.

Se je poleg vaterpola odvijalo še kakšno dogajanje na samem bazenu?

Poleg samega turnirja so ob bazenu organizirane tudi druge aktivnosti, ob katerih se lahko vaterpolisti in tudi ostali obiskovalci družijo in zabavajo. Letos so se lahko preizkusili v Sniper challengu, Beerpongu in Cornhole.

V kuhinji sem opazil fante, ki so zelo podobni tebi, Martinu  … Je to zgolj naključje?

Seveda kuhinje ne moreš prepustiti komurkoli zato smo v kuhinjo postavili same mojstre. Sandi (Martinov oče), Stane (moj oče) in Rajko so si za svoje delo zaslužili zlate medalje.

Turnir se je zaključil z druženjem. Fanta, ki sta igrala sta bila po mojem mnenju odlična.

Za piko na i sta zvečer poskrbela duo Artcoustic, ki sta turnir zaključila v priljubljenem “yugorock” stilu. Turnir je bil od začetka do konca izpeljan tako, kot smo si zamislili.

Gašper še enkrat hvala za intervju, turnir je bil odlično izpeljan in upam, da se vidimo naslednje leto.

Ob tej priložnosti bi se rad še enkrat zahvalil vsem sponzorjem in prijateljem, ki so pomagali pri našem projektu. Se vidimo naslednje leto!

video: Urban Žurbi

Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.