Filipović: Ko verjamete do konca, tudi v Boga, se lahko zgodi vse

Srbski vaterpolisti so se uvrstili v finale olimpijskih iger v Tokiu, potem ko so po velikem preobratu premagali Španijo z 10: 9. Španci so razliko ohranili od sredine druge četrtine, imeli so tudi tri zadetke prednosti ob koncu tretje, vendar se je Srbija 26 sekund pred koncem vrnila z zadetkom kapetana Filipa Filipovića in ta gol je bil na koncu tudi odločilen.

“To ni bilo nobeno presenečenje in izkazalo se je, da tudi ko so nekatere okoliščine proti vam, ko verjamete do konca, ko verjamete v svojega soborca, se z vero v Boga lahko zgodi vse,” je Filipović povedal za srbske novinarje v Tokiu, poroča B92.

Dodal je še, da bo ekipa na enak način igrala finale proti Grčiji.

Ni še konec, na to tekmo moramo čim prej pozabiti, se sprostiti, plavati in se regenerirati do pojutrišnjega dne. Naslednja tekma je najpomembnejša in takrat se v naslednjih 32 minutah vse ustavi. Je zelo čustveno, preživeli smo zelo težko obdobje, vsa ta generacija se praktično poslavlja in lepšega slovesa od finala olimpijskih iger si nismo mogli želeti.

Filipović se je še posebej zahvalil mlajšim igralcem, ki bodo nosilci te reprezentance tudi po Tokiu.

“Hvala mladim vaterpolistom, ki so nas že velikokrat »potisnili« ne vem kolikokrat že naprej, hvala Mandiću, Jakšiću, Rašoviću, Ranđeloviću, fantom, ki bodo nadaljevali. Hvala jim, saj brez njih ne bi prišli v ospredje,” je zaključil Filipović.

vir: vaterpolovesti
foto:  Marcel Ter Bals

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja