Madžarke na OI do prve olimpijske medalje, bronaste!

Madžarke vaterpolistke so osvojile bronasto olimpijsko medaljo, ki je za njih sploh prva, potem ko so tesno premagale ROC. Madžarke so se Rusinjam maščevale za poraz v borbi za bron pred petimi leti v Riu. Selektor Attila Biro je tako po treh zaporednih četrtih mestih s svojimi varovankami le prišel do bronaste medalje na OI.

Prva četrtina se je končala neodločeno. Madžarka Natasa Rybanska je ekipo povedla v vodstvo, vendar sta zadetka Nadežde Glyzina in Elvine Karimove pripeljali ROC v vodstvo. Z izjemnim strelom iz 6 metrov je Rita Keszthelyi izenačila.

V drugem delu smo videli številne zadetke in rezultat ob polčasu je bil 7 : 5 v korist Madžark. V drugem polčasu so Rusinje naredile preobrat in so v zadnjo četrtino odšle z minimalno prednostjo.

Zadnjo četrtino so Madžarke dobile kar s 4 : 1. Ob zaključku tekme, ko so imele Rusinje možnost za izenačenja, je  Madžarska vaterpolistka Alda Magyari postala junakinja tekme potem, ko je najprej ubranila strel Nadežde Glyzine, nato pa je vrgla žogo iz 25 metrov na prazna vrata, ki jih je že prej izpraznila Anna Karnaukh.

Madžarke so tako osvojile bron!

Za 3 mesto

Madžarska : ROC 11 : 9 (2 : 2, 5 : 3, 0 : 3, 4 : 1)

Madžarska: E. Gangl, D. Szilagyi, G. Szucs 1, G. Gurisatti 1, V. Valyi 3, R. Parkes, A. Illes 1, R. Keszthelyi 2, D. Leimeter, A. Gyongyossy, N. Rybanska 1, K. Garda 1, A. Magyari 1. Selektor: Attila Biro
ROC: E. Golovina, M. Bersneva, E. Prokofyeva 2, E. Karimova 1, N. Glyzina 2, V. Vakhitova, A. Serzhantova 1, A. Simanovich 2, A. Timofeeva 1, E. Soboleva, E. Ivanova, A. Fedotova, A. Karnuakh. Selektor: Alexandr Gaidukov

Goli z igralko več: Madžarska 6/11, ROC 4/11. Petmetrovke: Madžarska 1/1, ROC 0/11

Foto Marcel ter Bals/Orange Pictures

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja