PETICA ZA RUSINJE, ŽE PETIČ MLADINSKE EVROPSKE PRVAKINJE!

Rusinje so petič v svoji zgodovini mladinske evropske prvakinje v vaterpolu, potem ko so v finalu premagale Grkinje. V tekmi za bronasto medaljo so Madžarke s silovitim začetkom strle odpor Italijank in sledile pri osvajanju medalj članski izbrani vrsti, ki so aktualne evropske prvakinje.

Rusija – Grčija 12 : 8 (3 : 1, 0 : 1, 5 : 1, 4 : 5)

Rusija je pokazalo svojo premoč z osvojitvijo že petega naslova, kar jih uvršča na prvo mesto najuspešnejših reprezentanc.

Grčija je prevzela vodstvo prek Nefeli Chaldaiou, vendar so nato Rusinje s tremi goli Valeriie Savisko, Darie Savchenko in Anise Sharafutdinova zaključile prvo četrtino s 3 : 1.

Kljub odlični prvi četrtini so Grkinje z edinim golom Foteinije Triche odšle na polčas z golom zaostanka.

Rusija ni želela ponoviti scenarija, ko so v Volosu izgubile proti Špankam. V tretji četrtini so Rusinje dosegle tri gole zapored in vodile pred zadnjo četrtino 8 : 3.

V zadnji četrtini je Rusija tekmo varno pripeljala do konca, osvojila peti naslov in dokazala, da imajo v svojih vrstah izjemne mlade igralke

Madžarska – Italija 12 : 9 (3 : 1, 5 : 3, 3 : 2, 1 : 3)

Madžarska je v Šibeniku osvojila bronasto medaljo, potem ko sta po štirikrat zadeli Tekla Aubeli in Pannia Szegedi. Ekipa Martona Benczurja je tako po letih 1999, 2007 in 2011 osvojila četrto medaljo na tem tekmovanju.

Aurora Lungo je za Italijanke dosegla prvi gol na tekmi, vendar sta Aubeli z golom in z dvema Szegedijeve povedle Madžarke v prvi četrtini na  3 : 1.

Madžarke so nato v drugi četrini dodale pet, Italijanke pa tri zadetke in tudi po odličnih obrambah madžarske vratarke Szonje Golopencza odšle na polčas s 8 : 4.

Italijanka Morena Leona je z dvema zadetkoma približala na dva gola zaostanka 8 : 6, vendar so trije zadetki v dveh minutah in pol Aubelijjeve, Jonklijeve in Hnatyszyninove Madžarkam praktično zagotovile bron.

Po golu Tekle Aubeli na začetku zadnje četrtine so Italijanke kljub trem golom do konca tekme bile na koncu poražene.

Madžarkam, ki so bile pred dvema letoma v Volosu bile šele devete in ob uspehu njihovih starejših kolegic, ki so bile bronaste na zadnjih olimpijskih igrah v Tokiu, ni treba bati za prihodnost.

Italijanke, ki so bile bronaste leta 2019 kljub temu niso razočarale, še posebno po odmevni zmagi proti Špankam, ki so eno največjih razočaranj tega prvenstva.

Ostali rezultati:

Nizozemska – Španija 11 : 9 (3 : 2, 3 : 0, 4 : 5, 1 : 2)
Izrael – Hrvaška 6 : 11 (1 : 2, 1 : 2, 0 : 4, 4 : 3)
Nemčija – Francija 9 : 13 (2 : 1, 4 : 2, 1 : 4, 2 : 6)
Slovaška – Srbija 12 : 13 (1 : 5, 3 : 1, 6 : 3, 2 : 4)

Končne uvrstitve:

 1. Rusija
 2. Grčija
 3. Madžarska
 4. Italija
 5. Nizozemska
 6. Španija
 7. Hrvaška
 8. Izrael
 9. Francija
 10. Nemčija
 11. Srbija
 12. Slovaška
 13. Ukrajina
 14. Češka
 15. Malta
 16. Bolgarija
 17. Velika Britanija
 18. Romunija
 19. Turčija
Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.