Začetek nove sezone slovenskega vaterpola prestavljen

Kot smo napovedovali, bi se morala danes začeti nova vaterpolska sezona v Sloveniji. Na tekmi kvalifikacij članskega pokala bi se morala udariti VD Calcit Kamnik in VK Posejdon Celje. S tekmo bi se začela sezona v državnih tekmovanjih, a jo je vaterpolistom znova zagodel koronavirus, zaradi katerega je prva tekma v novi sezoni slovenskih tekmovanj prestavljena.

Ob 15. uri na kamniškem bazenu Pod Skalco je bila planirana prva tekma državnega tekmovanja v sezoni 2021/2022. Tekma je zaradi okužb s COVID-19 v ekipi Celja preložena, odigrana pa mora biti do 9. oktobra. Termin tekme bo znan naknadno.

Zmagovalec para Calcit Kamnik ter Posejdon Celje bo uvrščen v ligaško tekmovanje. Drugo kvalifikacijsko srečanje, v katerem se bosta udarila VK Ljubljana Slovan in AVK Branik Maribor bo na sporedu 9. oktobra, saj trenutno na bazenu na Kodeljevem postavljajo balon.
Moštvi AVK Triglav Kranj in VD Koper 1958 sta v ligaški del pokala, ki bo potekal po dvokrožnem sistemu, nato pa bosta prvi dve ekipi na lestvici igrali še finalno srečanje, uvrščena neposredno po žrebu.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja