Đuri Radoviću grozi dveletna prepoved igranja s strani FINE

Mladega črnogorskega igralca Đuro Radovića, ki se je poleti iz Jadrana iz Herceg Novega preselil v Olympiacos, je FINA suspendirala zaradi kršitve protokolov proti dopingu.

FINA je 7. oktobra obvestila črnogorsko vaterpolsko zvezo, da je Đuro Radović  dobil dvoletno prepoved sodelovanje na vseh tekmovanjih, je objavila grška spletna stran Aquafeed24.

Kot je objavil Aquafeed, je Radović obtožen, da se je izognil izpolnjevanju potrebnih podatkov, da bi FINA in WADA (Svetovna protidopinška agencija) vedno vedeli kje se igralec natančno nahaja. Ti podatki so potrebni, da lahko pristojni v antidopinški komisiji opravijo naključne teste proti dopingu. Igralec se je temu že dvakrat izognil.

Vendar odločitev še ni dokončna, ker se lahko igralec in črnogorska zveza pritožita v naslednjih 14 dneh. Črnogorska zveza je potrdila, da je prejela odločitev FINE o prekinitvi. Nacionalna zveza je začela postopek dokazovanja, da Radović ni namerno kršil pravil.

Radovića lahko doleti dvoletna prepoved, kazen lahko popolnoma odpravijo, seveda pa lahko dobi prepoved igranja za manj kot dve leti.

Sicer Đuro Radović do zdaj ni bil nikoli pozitiven na antidopinških testih.

vir Vaterpolovesti in Total Waterpolo
foto COK

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja