Kranjčani po sedemnajsti, Ljubljančani po četrti pokalni naslov

Pokriti bazen na Kodeljevem bo v soboto, ob 18. uri, prizorišče letošnjega prvega vrhunca slovenske vaterpolo sezone. V finalu pokala Slovenije se bosta pomerila Ljubljana Slovan in Triglav. Do zdaj so imeli v pokalnem tekmovanju več uspeha Kranjčani, ki so se pokalne lovorike veselili že šestnajstkrat, trikrat so bili najboljši Ljubljančani.

V ligaškem delu slovenskega pokalnega tekmovanja so imeli največ uspeha vaterpolisti Triglava, ki so dobili vseh šest tekem. S tem so samo potrdili, da so v letošnji sezoni največji kandidati za pokalni naslov, že svoj sedemnajsti v zgodovini kluba. Svojo dobro formo so potrdili pred slabim mesecem dni, ko so na prvem turnirju regionalne vaterpolo lige A1 v Novem Sadu prišli do dveh zmag, dvakrat so tudi izgubili.

V  zadnji tekmi ligaškega dela pokala je Triglav, ki je imel finalni nastop že zagotovljen, kot gost na kranjskem kopališču, premagal Calcit Waterpolo. Ob Kranjčanih bo v finalu zaigrala še Ljubljana Slovan. Varovanci Jureta Škofa so v ligaškem delu tekmovanja osvojili drugo mesto z devetimi točkami, tremi zmagami in tremi porazi. Grafist Koper so premagali na obeh tekmah, medtem ko so Calcit Waterpolo na bazenu Kodeljevo premagali, v Kranju pa izgubili, tako kot tudi obe tekmi s Triglavom. Toda ker so Kamničani, ki so v novo sezono vstopili v močno pomlajeni zasedbi, obe tekmi s Koprčani remizirali, so osvojili tretje mesto in se že poslovili od pokalnega naslova.

»Veseli smo, da smo se uvrstili v finale. Zavedamo se, da v tekmo vstopamo kot favoriti in od tega ne bežimo. Dali bomo vse od sebe, da pokal na koncu tudi osvojimo. Ljubljana Slovan je resen nasprotnik in tudi priprave na tekmo se zato lotevamo na najvišji možni ravni. Pričakujem dobro srečanje, ki bo hkrati tudi lepa promocija prvega dela letošnje sezone,« je pred sobotno tekmo z Ljubljančani dejal Krištof Štromajer, ki je v letošnji sezoni prevzel Triglav in je hkrati tudi selektor slovenske reprezentance.

»Za tako mlado ekipo, kot je naša, je že uvrstitev v finale pokala lep uspeh. V finalu pa se igra le ena tekma, začne se z 0:0, tako da je vse možno. Na papirju so favoriti Kranjčani, ampak papir ne pomeni nič, to je treba potrditi še v vodi. Naša želja je zmaga, videli pa bomo, kakšen bo razplet. Domač bazen bo zagotovo dodatna spodbuda za nas, računamo tudi pa na svoje navijače, tako da vse to pripomore k našemu optimizmu. V ligaškem delu pokalnega tekmovanja smo bili tri četrtine enakovredni Kranjčanom, ki so do prednosti prišli potem v zadnji četrtini. Bomo videli, kako bo tokrat, vsekakor pa bomo naredili vse, da jih presenetimo,« je navkljub temu, da so Kranjčani favoriti, pred finalno tekmo optimistično razpoložen Jure Škof, trener Ljubljane Slovana.

Največ uspeha v slovenskem pokalnem tekmovanju ima Triglav s šestnajstimi lovorikami, devetkrat se je osvojenega pokala veselil Koper, trikrat Ljubljana Slovan, po enkrat pa Maribor in Calcit Waterpolo.

Verjetna postava Slovana v finalu: Alen Koso, Vukašin Stefanović, Branko Kirasič, Enej Potočnik, Nejc Žiberna, Jošt Čarni, Miha Fakin, Tim Burger, Rade Lipovac, Alsihan Salihi, Martin Puš, Miha Petrovčič, Peter Kirasič. Trener: Jure Škof, pomočnik Nikola Hajdin.

Verjetna postava Triglavanov v finalu: Jure Beton, Benjamin Popović, Jaša Kadivec, Matic Rahne, Jaša Lah, Dejan Gostić, Andraž Pušavec, Marko Gostić, Juš Vončina, Jaka Štirn, Aleksander Paunović, Rok Bečić in Gregor Kos. Trener Krištof Štromajer, pomočnik Jaka Mikoletič.

Pravico na tekmi bosta delila Boris Margeta in Blažo Radonjič, delo delegata bo opravljal Aleksander Mikoletič, kontrolor sojenja bo Boris Stariha.

Miha Štamcar
foto Aleksander Sokler, facebook VK Ljubljana Slovan

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.