Priprave kadetske in mladinske reprezentance

Škof zadovoljen s prvim zborom kadetske in mladinske reprezentance

Na ljubljanskem bazenu Kodeljevo je bilo v nedeljo še kako pestro, saj so se na enodnevnih pripravah zbrali najboljši slovenski kadeti in mladinci. Selektor Jure Škof je vabila poslal 45 igralcev, žal je deveterica iz opravičljivih razlogov manjkala, kar pa ni zmotilo delovnega ritma.

V nedeljo bi se na enodnevnih pripravah morala dobiti tudi članska reprezentanca, ki jo med 17. in 20. februarjem čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bodo v Kranju. Žal jih je moral selektor Krištof Štromajer zaradi položaja s covidom-19 in karantenami odpovedati, v nekoliko okrnjeni zasedbi pa je potekal tudi zbor kadetske in mladinske reprezentance.

»Na žalost nismo bili v polni zasedbi, vendar je bil osnovni namen dosežen. Vzdušje je bilo odlično, imeli pa smo skoraj dveurni trening, ki je bil v celoti namenjen igri. Igralce smo razdelili na tri ekipe, tako da so vsi dobili svojo priložnost. Prav tako smo igralcem predstavili načrt dela za letošnjo sezono. Mladince v aprilu čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo, vendar še vedno ni znano, kje bodo, s kadetsko ekipo pa čakamo na to, ali bomo dobili posebno povabilo za igranje na svetovnem prvenstvu. Dobro za nas je, da ne bo v avstralskem Brisbanu, kot je bilo naprej načrtovano, pač pa v Beogradu od 30. julija do 7. avgusta. Če bomo dobili posebno povabilo, bo to za nas odlično,« je povedal Jure Škof, selektor slovenske kadetske in mladinske reprezentance, ki sta mu pri delu pomagala Andrea Bruni in Nikola Hajdin.

Že v sredo bo del igralcev, ki so bili v nedeljo na Kodeljevem, v Mariboru igral za Gorico tekmo državnega prvenstva proti Branik Mariboru. Tekma se bo začela ob 20.30 uri v mariborskem Pristanu.

»V sredo zagotovo ne bomo mogli računati na igralce kranjskega Triglava, ki imajo s svojim klubom regionalno ligo, prav tako bo manjkalo nekaj obolelih igralcev Ljubljane Slovana in Grafista Kopra, medtem ko bodo Mariborčani tako ali tako igrali za svoj klub. Ampak v končni fazi niti ni toliko pomembno, v kakšni zasedbi bomo igrali, najbolj pomembne so tekme, da se igralci še bolj spoznajo med sabo. To, da bomo z mladinsko reprezentanco igrali v državnem prvenstvu, je vsekakor dobro za njihov razvoj,« je še dejal Škof, ki si želi, da bi se v prihodnje dobili tudi na nekoliko daljših pripravah.

Miha Štamcar

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.