Poslovil se je Slavko Brinovec

Svojo bogato življensko pot je sklenil priznani kranjski športni delavec, nekdanji vaterpolist in med drugim tudi prejemnik Bloudkove nagrade Slavko Brinovec, ki je na področju športa pustil neizbrisen pečat.

Kot mladenič se je začel vključevati v različne šport. Njegova prva izbira sta bila plavanje in vaterpolo. Kot plavalec in vaterpolist je sodeloval v ekipi kranjskega Triglava, ki je osvajala slovenska prvenstva in dosegala visoke uvrstitve na zveznih tekmovanjih. Bil je član slovenske vaterpolske reprezentance.

Vodil je gradbeni odbor za pokriti zimski olimpijski bazen. Pri pripravi evropskega prvenstva v vaterpolu je bil član gradbenega odbora za letno kopališče. Za to delo je dobil državno nagrado na področju športa – Bloudkovo nagrado. Pomagal je pri Evropskem prvenstvu v vaterpolu, pri Evropskem veteranskem prvenstvu, pri veteranskem prvenstvu v plavanju. Ob šestdeset letnici kluba je pripravil obsežno čez 300 strani obsegajočo barvno športno kroniko, Veličastnih šestdeset let kranjskega vaterpola, kar je eno najobsežnejših tovrstnih del v Sloveniji. Ob 40-letnici samostojnosti Vaterpolske zveze Slovenije pa zbornik v obsegu 540 strani. z naslovom Razvoj vaterpola v samostojni Sloveniji, ki ga je izdala Fakulteta za šport v Ljubljani.

Sožalje svojcem in bližnjim.

Viri:
https://sl.m.wikipedia.org/wiki/Slavko_Brinovec , https://www.slovenska-biografija.si/oseba/sbi1019310/

Fotografija: Slavko Brinovec ob kranjskem letnem bazenu z zbornikom o slovenskem vaterpolu / Foto: Tina Dokl

Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.