Mladinci na Slovaškem v kvalifikacijah za EP

Pred nekaj dnevi je svoje nasprotnike v kvalifikacijah za letošnje evropsko prvenstvo dobila tudi slovenska mladinska vaterpolska reprezentanca. Izbranci selektorja Jureta Škofa bodo igrali v skupini C, domačin kvalifikacijskega turnirja bo Slovaška, ob njej pa bodo nasprotniki slovenskim mladih vaterpolistov še Francija, Švica in Češka. Turnir bo od 21. do 24. aprila.

»Kje bo turnir, še ne vemo, predvidevam pa, da bo to v mestu Novaky, kjer je tudi slovaški nacionalni vaterpolski center. Ampak to bo v prihodnjih dneh že znano. Na papirju sta v tej skupini v osredju Francija in Slovaška, nato pa sledimo mi s Čehi in Švicarji. Za uvrstitev na evropsko prvenstvo bo najverjetneje, potrebno preseneti Francoze ali Slovake, seveda ob predpostavki, da bomo boljši od Čehov in Švicarjev. O francoski reprezentanci še nimamo prav veliko informacij, je pa ena od naših mlajših ekip pred nekaj leti igrala z njimi in je izgubila z nekaj zadetki razlike. Ampak od takrat je vendarle minilo nekaj let, tako da smo mi zagotovo napredovali, ne vemo pa, koliko so napredovali Francozi in Slovaki. Skušali bomo pridobiti čim več informacij, kakšne analize njihovih tekem, da bomo videli, kje smo,« je žreb skupin komentiral Jure Škof, selektor slovenske mladinske reprezentance in trener Ljubljane Slovana, ki se že nekaj tednov ubada s karantenami in okužbami s covidom-19.

»Vsekakor to ni prijetna situacija, tako da smo morali v sredo prestaviti prvenstveno tekmo v Mariboru. Vemo pa, kako velik manko je, če že samo en dan manjkaš v vodi, in če si ob tem še prebolel covid-19, potrebuješ še toliko več časa, da pridobiš moč nazaj. Treninge moramo načrtovati iz dneva v dan. Največja zmaga bo, ko bodo vsi igralci zdravi in da bodo lahko vsi prišli na tekmo,« je Škof spregovoril s težavami, s katerimi se sooča v klubu.

Na srečo je nekaj boljše stanje v mladinski reprezentanci, ki bo v četrtek za Gorico igrala zaostalo tekmo prvega kroga z Branik Mariborom. Tekma se bo začela ob 20.30 v kopališču Pristan. Prav tako naj bi mladinska izbrana vrsta v soboto igrala pripravljalno tekmo s člansko, ki bo od petka do nedelje na pripravah v Kranju.

Na seznamu selektorja Jureta Škofa za tekmo proti Branik Mariboru so: Alan Lončarević, Gašper Fičur (oba Grafist Koper), Nikola Rajlić, Jaša Lah, Aleksander Paunovič, Rok Bečić, Juš Vončina (vsi Triglav Kranj), Jošt Čarni, Enej Potočnik, Rade Lipovac, Miha Pogačar (vsi Ljubljana Slovan), Aleksander Cerer (Calcit Kamnik) in Samo Koder (Gorica). Pomočnika selektorja sta Andrea Bruni in Nikola Hajdin.

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.