Koprčani z dobrim napadom in slabo obrambo  do nove zmage

Vaterpolisti Grafist Kopra so tudi v svoji drugi letošnji tekmi državnega prvenstva prišli do zanesljive zmage. Pred dobrim mesecem dni so v gosteh premagali Ljubljano Slovan, v svoji prvi domači tekmi pa so bili z 19:11 boljši od Branik Maribora.

Koper – Olimpijski bazen Koper, sodnika: Kavčič, Starič.

DP člani, 3. krog

Grafist Koper : Branik Maribor 19:11 (4:3, 5:3, 5:2, 5:3)

Anzeljc in Fičur 5, Krivičić 4, M. Grižon, Nastran, Bašić, Šulić in Jačimović 1; Kačič 4, Šulek 3, Globovnik 2, Seljak in Prikl 1.

Čeprav tudi svoje druge prvenstvene tekme koprski vaterpolisti niso odigrali v popolni zasedbi, so prišli do še ene zmage. Dan pred tekmo sta bila pozitivna na covid-19 Milisav Janošević in Stefano Giorgi, vendar tudi ob njuni odsotnosti zmaga Koprčanov ni bila vprašljiva. Dobili so vse štiri četrtine, že ob koncu druge pa so vodili z 9:3.

Borbeni Mariborčani, ki v Koper tudi niso prišli z vsemi svojimi igralci, so v uvodni četrtini po zaostanku treh zadetkov prišli popolnoma blizu domači ekipi (2:3), ki je tudi ob koncu četrtine imela le zadetek prednosti. Toda v drugi četrtini so Koprčani dosegli pet zaporednih zadetkov, po dva sta prispevala Boško Krivičič in Gašper Fičur, enkrat je bil uspešen še Matija Grižon. Vendar se borbeni gostje niso predali, z zadetkom Tima Kačiča so svoj zaostanek prepolovili. Do odločitve je prišlo v tretji četrtini, ko so domači vaterpolisti z delnim izidom 4:1 gostom pobegnili na 14:8, v zadnji pa so svoje že tako visoko vodstvo še povečali.

Izjava po tekmi

Teo Galič, trener Grafist Kopra: »Z dobrim napadom in slabo obrambo smo prišli do zmage. Ker sta Janošević in Giorgi zadnji trenutek morala odpovedati svoj nastop, sem moral narediti določene menjave. Med tekmo sem dal priložnost tudi nekaterim mlajših igralcem, vendar se niso vsi izkazali in bodo morali še veliko trenirati, toda na koncu smo tekmo zanesljivo dobili, kar je tudi najbolj pomembno.«

Lestvica:

AVK TRIGLAV KRANJ 4 tekme – 12 točk
VD GRAFIST KOPER 2 – 6
VK GORICA 2 – 3
CALCIT WATERPOLO 2 – 3
VK LJUBLJANA SLOVAN 2 – 0
VK BORAC 1 – 0
AVK BRANIK MARIBOR 3 – 0

Več na zvds

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.