Škof nocoj ne bo izgubil

Na bazenu Kodeljevo bo nocoj, ob 20.45, na sporedu tekma državnega prvenstva med ekipama Ljubljana Slovan in Gorica, za katero igrajo mladinski reprezentanti Slovenije. Za Ljubljančane bo to prva tekma po članskih kvalifikacijah za uvrstitev na evropsko prvenstvo, mladinci pa so v torek igrali razburljivo tekmo v Kranju proti aktualnim državnim prvakom, vaterpolistom Calcit Waterpola.

Pred nocojšnjo tekmo med Ljubljančani in Gorico je odprto le še vprašanje, na čigavi klopi bo sedel Jure Škof, ki je trener Ljubljane Slovana in Gorice.

»V četrtek sem imel sestanek s svojo ekipo in sem jim povedal, da še vedno ne vem, ali bom vodil Ljubljano Slovan ali bom na klopi Gorice. To je še mala skrivnost, se moram še odločiti, na kateri strani bom,« je še vedno v dilemi Škof. Nekaj pa je zagotovo jasno, če kdo, potem on nocoj zagotovo ne bo med poraženimi.

V torek je Gorica v Kranju pošteno namučila Kamničane, v končnici tekme so se razvnele tudi strasti, zmage pa so se veselili aktualni državni prvaki. Razveseljivo je, da so slovenski mladinci prikazali dobro igro, kar je dobra napoved za aprilske kvalifikacije za mladinsko evropsko prvenstvo.

»Pozna se, da se igralci med sabo vse bolj spoznavajo, prav tako jaz njih, tako da bomo s tekmami, ki so še pred nami in s pripravami v Banja Luki, kamor odhajamo sredi prihodnjega tedna, na Slovaško šli dobro pripravljeni,« je prepričan Škof. Gorica bo nocoj na Kodeljevem igrala v oslabljeni zasedbi, brez večine vaterpolistov Triglava, ki od danes do nedelje igra na tretjem turnirju regionalne vaterpolske lige v Kranju. Manjkali bodo tudi nekateri igralci Ljubljane Slovana, toda po drugi strani bodo priložnost dobili nekateri igralci, ki so do zdaj igrali manj ali pa sploh še niso bili v kadru Gorice.

»Nekaj igralcev Ljubljane Slovana, ki niso v prvem planu, bodo nocoj igrali za Gorico, tako da bo ekipa Gorice zelo oslabljeni. Na seznamu je nekaj novih imen, kar bo lepa priložnost, da jih vidimo na delu. Videli bomo, česa so sposobni, kajti seznam za mladinske evropske kvalifikacije še ni zaključen. Vsekakor nas čaka zanimiva tekma.«

In kaj je novega v taboru Ljubljane Slovana?

»Še vedno imamo nekaj poškodovanih igralcev in vse od pokala Slovenije naprej ne igramo v polni zasedbi. Upam, da bomo prej ali slej spet lahko računali na vse igralce, kajti najpomembnejše tekme v sezoni se bližajo. Ena od njih bo že prihodnji torek v Mariboru, kjer nas čaka tekma preloženega prvega kroga. Po vrnitvi mladinske reprezentance s priprav v Banja Luki pa se bomo skušali čim bolje pripraviti na tekmo s Kranjčani, ki bo na sporedu 16. marca,« je o dogajanju v ljubljanskem taboru dejal Škof.

foto FB Ljubljana Slovan

Lestvica

AVK TRIGLAV KRANJ 4 tekme – 12 točk
VD GRAFIST KOPER 3 – 7
CALCIT WATERPOLO 3 – 6
VK GORICA 3 – 3
VK BORAC 2 – 1
VK LJUBLJANA SLOVAN 2 – 0
AVK BRANIK MARIBOR 3 – 0

Podrobna statistika na tukaj.

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.