V Koper prihaja slovenska mladinska reprezentanca

V tekmi petega kroga prve slovenske vaterpolske lige se bosta v koprskem olimpijskem bazenu v torek, ob 20. uri, pomerila domači Grafist Koper in Gorica, za katero igra mladinska reprezentanca Slovenije. Za četo Tea Galiča bo tekma z izbranci Jureta Škofa služila tudi kot priprava na sobotni derbi s kranjskim Triglavom.

Koprski vaterpolisti so prejšnjo nedeljo v derbiju kroga v Kranju izgubili proti aktualnemu državnemu prvaku, Calcit Waterpolu, konec februarja pa jim je točko odščipnil banjaluški Borac. To je vsekakor slabši izkupiček, ki bi si ga želel njihov trener Teo Galič, ki pred jutrišnjo tekmo z Gorico še ne ve natančno, na koga vse bo lahko računal.

»Slovenska mladinska reprezentanca bo prišla še dodatno motivirana, saj je bila prejšnji teden na pripravah v Banja Luki, kjer je odigrala dve tekmi z Borcem. Za nas je sicer vsaka tekma pomembna, dejstvo pa je, da bomo v najboljši formi morali biti v soboto, ko k nam prihaja Triglav, še bolj pa naslednjo soboto, ko bomo igrali z Ljubljano Slovanom. Če bomo tisto tekmo dobili, bi najmanj tretje mesto po rednem delu prvenstva morali osvojiti,« je pred tekmo z Gorico dejal Galič.

»Zelo dobro smo odigrali prvo tekmo z Borcem, ko smo od prve minute delali tisto, kar smo se dogovorili. Prikazali smo ostro igro, z veliko protinapadi, kontrami, dobro obrambo, v soboto pa je bilo vse zamaknjeno. Naredili smo veliko napak v napadu, obramba je veliko slabša kot dan prej. Ampak tako pač je, ekipa je bila tudi že nekoliko utrujena, saj je bilo za njo nekaj težkih treningov in petkova tekma z domačini. Vsekakor pa so bile priprave dobrodošle, zdaj še bolj spoznal ekipo, videl sem tudi sposobnosti Lukasa Zdravkovića
Gligorovskega, ki se sicer s fanti dobro pozna že iz kadetske reprezentance,« je o pripravah v Banja Luki dejal Jure Škof, selektor slovenske mladinske reprezentance in trener Gorice, ki bo v Koper prišla v postavi: Rok Bečić, Bor Parovel, Aleksander Cerar, Enej Potočnik, Jaša Lah, Juš Vončina, Tim Kačič, Peter Kirasič, Matija Bernard Čanč, Aleksander Paunović, Nikola Rajlić, Jošt Čarni, Jurij Seljak in Samo Koder.

»Koprčani bodo vsekakor prava preizkušnja za našo ekipo. Pričakujem dobro tekmo proti še eni starejši ekipi od nas, kar je samo dobro. Pred nami je še nekaj dela, seveda pa bomo morali izboljšati še določene stvari. Mislim, da se iz tekme v tekmo med sabo bolje poznamo in verjamem, da bomo do začetka kvalifikacij na Slovaškem v želeni formi,« je še dodal Škof.

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.