Izkušnje premagale mladost

V tekmi četrtega kroga slovenske vaterpolske lige je Grafist Koper, v svojem olimpijskem bazenu premagal Gorico, za katero igra slovenska mladinska reprezentanca, z 12:9 (1:1, 3:2, 4:3, 4:3). Koprčani bodo v soboto gostili še Triglav, Gorica pa bo prihodnjo sredo, če bo vse po sreči, v Novi Gorici, v novem bazenskem kompleksu, gostili Ljubljano Slovan.

Grafist Koper – Gorica  12:9 (1:1, 3:2, 4:3, 4:3)

Koper – Olimpijski bazen Koper, sodnika: Kavčič, Vehovec, delegat: Jerman.

Strelci: Anzeljc 5, Janošević, Krivičić 2, Šulić, Bašić, Giorgi 1; Paunović, Bečić, Cerar 2, Koder, Lah, Rajlić 1.

Slovenska mladinska reprezentanca, ki se je v soboto vrnila s krajših priprav v Banja Luki, kjer je v okviru državnega prvenstva igrala tudi dve tekmi z Borcem, se je v olimpijskem bazenu v Kopru predstavila v dobri luči in predstavljala trd oreh za domačo ekipo. Vprašanje je, kako bi se tekma končala, če bi bila Gorica bolj uspešna ob igri z igralcem več.

Najmanj zadetkov je bilo v uvodni četrtini, v kateri sta se izkazala tudi oba vratarja, domači Marko Prcać in Bor Parovel v vratih Gorice, ki drugače tudi brani za koprsko ekipo. Povedli so domači vaterpolisti s prvim od petih zadetkov na tekmi, Boruta Anzeljca, izenačil pa je Rok Bečić. V drugi četrtini je bil izid izenačen vse do zadnje minute, ko je v polno zadel Milisav Janošević.

Do odločilne prednosti so Koprčani prišli sredi zadnje četrtine, ko so s še enim zadetkom Anzeljca, povedli z 10:7. Zmago domače ekipe je potrdil Teodor Bašić.

Izjavi po tekmi

Teo Galić, trener Grafist Kopra: »Gostom se je poznalo, da so zanjo igrali še mladi, neizkušeni igralci, ki še niso navajeni tako težkih tekem. Plavalno so dobri, tako da so nam povzročali kar nekaj težav, vendar smo se, ko je bilo to najbolj potrebno, dobro zbrali in dosegali zadetke, ko je bilo to najbolj potrebno. V soboto igramo s Kranjčani, vnaprej se zagotovo ne bomo predali, že osvojena točka pa bi bila za nas velik uspeh.«

Jure Škof, trener Gorice: »Z določenimi stvarmi sem bil zadovoljen, nikakor pa ne morem biti zadovoljen z realizacijo ob igralcu več v vodi. Mislim, da smo ga imel kar desetkrat, pa nismo mogli premagati domačega vratarja. Imeli smo nekaj protinapadov, po slabi podaji so do nje prišli domačini in priložnosti seveda niso izpustili iz rok. Tukaj so na koncu pač prevladale izkušnje, ki so bile seveda na strani domače ekipe.«

FOTO: štab SLO U19

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.