V ponovitvi finala pokala še enkrat boljši Kranjčani

Kranjski Triglav je bil v preloženi tekmi četrtega kroga državnega prvenstva v domačem bazenu s 17:7 (4:3, 4:1, 3:1, 6:1) boljši od Ljubljane Slovana, ki so jo premagali že v finalu pokalnega tekmovanja. V soboto, 19. marca, bodo Kranjčani gostovali v Kopru, Ljubljančani pa bodo na Kodeljevem gostili banjaluški Borac.

Triglav – Ljubljana Slovan 17:7 (4:3, 4:2, 3:1, 6:1)

Kranj – Pokriti olimpijski bazen, sodnika: Suhadolnik, Pančur, delegat: Balderman.
Strelci: Kadivec, Lah 4, Popović 3, Gostić, Pušavec, Grabec, Vončina, Rajlić, Paunović 1;
Puš, Stefanović 3, Potočnik 1.

Tekma med Kranjčani in Ljubljančani bi morala biti na sporedu že 5. marca, vendar je bila zaradi nastopa Triglava v regionalni ligi preložena. Vmes so Ljubljančani v državnem prvenstvu po dveh porazih prišli do prvih dveh zmag, pri dveh pa so ostali tudi po gostovanju v Kranju. Do zadnje četrtine so še bili enakovredni domači ekipi, v zadnji pa je prišla do izraza boljša pripravljenost in tudi kakovost Kranjčanov.

Že na sredini uvodne četrtine je kazalo, da bodo domačini brez večjih težav premagali goste, ki so v Kranj prišli v oslabljeni zasedbi, saj so po zadetku Juša Vončine vodili s 4:1. Vendar so se varovanci Jureta Škofa do konca četrtine vrnili v igro, obakrat je v polno zadel Vukašin Stefanović. Na sredini druge četrtine so Kranjčani še vedno vodili le z zadetkom prednosti (6:5), toda po zadetkih Dejana Gostića in Jaše Kadivca je Triglav gostom spet pobegnil na plus tri (8:5). Ko je Enej Potočnik v drugi minuti tretje četrtine svojo ekipo spet nekoliko približal domačinom, se je še obetalo izenačeno nadaljevanje. Toda že ob koncu tretje četrtine so gostje zaostajali za pet zadetkov, njihova ladja pa se je dokončno potopila po dveh zaporednih zadetkih izkušenega Kadivca.

Izjavi po tekmi

Jaka Mikoletič, pomočnik trenerja Triglava: »Slab začetek z naše strani, medli smo bili predvsem v obrambi. V drugem polčasu smo se nato zbrali in srečanje z veliko razliko pripeljali do konca. Sedaj se je treba hitro regenerirati, saj nas že v soboto čaka gostovanje v Kopru, ki je dola vedno neugoden tekmec.«

Jure Škof, trener Ljubljane Slovana: »Prve tri četrtine smo še držali korak s Kranjčani, v zadnji pa nismo več zdržali njihovega tempa. Manjkalo nam je pet ključnih igralcev, ki so bolni ali poškodovani. Brez njih je bilo težko slediti kranjski ekipi. Ampak dobro polovico tekme smo igrali dobro, česa več pa niti nismo mogli pričakovati. Na žalost imamo vse od finala pokala Slovenije težavo s sestavo ekipe.«

foto Tit Košir

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.