Mladinci proti Švicarjem do prve zmage!

Na tekmi za napredovanje na Evropsko prvenstvo so naši po začetnem krču bili za razred boljši od Švicarjev. V prvi postavi tokrat ni bilo Bečića in Kačiča. Odločala bo tekma s Čehi, ki bo odločala o tretjem potniku iz naše skupine. Bo pa treba predvsem popraviti delo v obrambi in slabo realizacijo z igralcem več, saj smo še vedno dobili preveč golov iz velike razdalje.

Slovenija – Švica 17:4 (4:3, 4:1, 5:0, 4:0)

Košice – Pokriti bazen v Košicah, sodnika: Nadiradze (Gruzija), Makharadze (Ukrajina).

Slovenija: Čanč, Lah in Zdravković 3, Fičur, Potočnik(C) in Rajlić 2, Paunović in Cerar 1, Vončina, Lončarević, Seljak, Čarni in Parovel. Selektor: Jure Škof.

Švica: Suter, Kieloch, Manzotti in Nieddu 1, Joerger, Nagy, Pfister, Rickenbach(C), Shkodra, Mlcoch, Storck, Maffioli in Altherr. Selektor: Goran Sablić.

Tekmo je z golom odprl Lah. Naši so že na začetku Švicarje močno prijeli v obrambi, tako da niso imeli prave možnosti za zadetek. Naši so si priigrali petmetrovko, ki jo je vratar Švice uspešno ubranil. Po prvem golu za Švicarje so naši medlo odigrali v obrambi, na drugi strani so Švicarji zopet s strelom iz razdalje povedli. Po izenačenju so si naši priigrali drugo petmetrovko, ki jo je uspešno izvedel Zdravković. Slovenci so še bolj pritisnili v obrambi, vendar je Suter iz velike razdalje izenačil. Naša obramba bo morala boljše zaigrati, saj Parovel ne more vsega sam opraviti. Lep gol Cerarja iz centrskega položaja za minimalno vodstvo 4:3.

V drugi četrtini sta obe ekipi močno pritisnili v obrambi. Zdravković je povišal na tri zadetke, Švicarji v napadu brez pravih idej. V napadu so Švicarji zopet “zagrešili” kazenski strel, uspešen Zdravković. Po izgubljeni žogi naših, smo si jo hitro pridobili nazaj, kjer je bil v protinapadu uspešen Lah. Zdravkoviću je tokrat petmetrovko uspešno ubranil Joerger. Zopet slabo delo v obrambi, gol Švicarjev, ki so prišli na štiri gole zaostanka.

Prvi gol za naše v protinapadu Laha. Naši so prevzeli pobudo, Švicarji so vse bolj izgubljeni, v proti napadu dvakrat uspešen Čanč Dobro delo naših v obrambi je tekmo povsem obrnilo v našo korist. Lep gol Potočnika iz velike razdalje za plus osem. Natančen strel Čanča iz petmetrovke za lepo prednost po treh četrtinah.

V zadnji četrtini prva kontra naših, vendar je bil uspešnejši od Paunovića Altherr. Paunović se po strelu ni predal in priboril našim petmetrovko, ki je Seljak ni izkoristil. Po lepi podaji Cerarja odličen strel Fičurja za plus deset. Sledila sta dva protinapada, kjer je bil uspešen Rajlić. Nemočni Švicarji neuspešno poskušajo s streli iz razdalje. Ob zaključku raztrgana igra na obeh straneh, na koncu prepričljiva zmaga naših.

Izjava Škofa: Izjava po tekmi
Jure Škof, selektor slovenske mladinske reprezentance: »Na včerajšnji večerni tekmi proti Slovaški se nismo držali dogovora, da tekmo začnemo podobno kot proti Francozom, se pravi agresivno, ostro v obrambi. Žal tega nismo naredili, na hitro smo naredili tri izključitve, vse to pa so domačini izkoristili. Po takšnem zaostanku se je potem težko vrniti v igro, V prvih dveh četrtinah smo slabo igrali tudi v napadu, spet je bila slaba realizacija igralca več. Šele v drugi polovici tekme smo v obrambi le uloviti svoj ritem, prišli do hitrih protinapadov, prišli na štiri gole zaostanka, več na ni šlo. Zato je bila danes tekma s Švicarji toliko bolj pomembna, vendar se v prvi četrtini spet nismo držali dogovora. Od igralcev zahtevam, da igrajo močan presing in ker tega niso naredili, smo se znašli v težavah, toda od druge četrtine naprej, je to steklo in smo tekmo gladko pripeljali do konca. Zdaj se moramo spočiti in se pripraviti na tekmo s Češko.«

Naslednjo odločilno tekmo igramo jutri ob 9. uri proti Čehom.

Kvalifikacije Mladinci U19 2022

POZ------OTTOČKE
Aleksander Sokler
Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.