Do odločitve v drugi četrtini

V tekmi devetega kroga članskega državnega prvenstva je Grafist Koper v svojem bazenu kot gost premagal Gorico z 19:10 (3:2, 8:4, 4:2, 4:2). Koprčane v soboto čaka izredno pomembna tekma v boju za drugo mesto rednega dela prvenstva, ko bodo ob 18. uri, gostili Calcit Waterpolo.

Gorica : Grafist Koper 10:19 (2:3, 4:8, 2:4, 2:4)

Koper – Olimpijski bazen Koper, sodnika: Kavčič, Carič, delegat: Jerman.
Gorica: Osel, Koder, B. Kirasič, Zdravković Gligorovski 3, Zidar 1, Paunović 4, Čarni 2,
Krajinović, Minić, P. Kirasič. Trener: Jure Škof.
Grafist Koper: Prcać, Janošević 1, Giorgi 3, Nastran, Anzeljc 4, Bašić 1, Fičur 2, Šantak 2,
Sajko, Mutić, 4, Jačimović 2, Parovel. Trener: Teo Galić.

Že v prvi medsebojni tekmi pred slabim mesecem dni, tudi takrat v koprskem olimpijskem bazenu, so slavili varovanci Tea Galića, ki pa so se morali takrat bolj potruditi za zmago. Delno tudi zato, ker je Gorica takrat nastopila v močnejši zasedbi, tudi z igralci letnika 2003, tokrat pa so zanjo igrali le igralci letnika 2004 in mlajši, pa še to v nepolni zasedbi. Tako je priložnost dobil tudi šele 15-letni Ljubljančan Branko Kirasič, igrali so tudi njegov klubski soigralec Uroš Vid Zidar, pa Gašper Krajinović in Luka Minič iz celjskega Posejdona, ki do zdaj v mladinski reprezentanci do 18 let niso dobivali prav veliko priložnosti.

Tudi koprska ekipa ni bila z vsemi najboljšimi, predvsem pa ji je tekma z mladinsko reprezentanco Slovenije služila za pripravo na sobotni obračun s Kamničani, ki bo odločal o končnem drugem mestu rednega dela prvenstva. V prvi tretjini je Gorica še držala korak s starejšimi in bolj izkušenimi Koprčani, ki so do odločilne prednosti prišli v drugi četrtini. Čeprav se mladi »domačini« tudi po zaostanku petih zadetkov niso predali, zmaga koprske ekipe nikoli ni bila ogrožena. Tako v tretji kot v četrti četrtini so dosegli po štiri zadetke. Na koncu tekme sta bila s štirimi zadetki njihova najboljša strelca Borut Anzeljc in Matija Mutić, toliko jih je za Gorico dosegel tudi Aleksander Paunović, ki je bil ob Lukasu Zdravkoviću Gligorovskem in Joštu Čarniju edini, ki je nedavno tega igral v kvalifikacijah v Košicah za evropsko prvenstvo do 19 let.

»Ker je to obdobje, ko se počasi zaključuje šolsko leto, nekateri pa imajo tudi maturo ali pa so poškodovani, je bilo kar veliko odpovedi, zato smo dali priložnosti nekaterim, ki so do zdaj manj igrali. Zame je bila to solidno odigrana tekma, tudi ti fantje, ki so bili na novo, so dokazali, da so na pravi poti, jim pa manjka še veliko treninga,« je po tekmi s Koprčani dejal Jure Škof, trener Gorice, ki bo do konca rednega dela prvenstva igrala le še s Kamničani.

FOTO: Miloš Kobal

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.