Kopru zmaga zagotavlja drugo mesto, derbi dna v Mariboru

V derbiju 9. kroga slovenske vaterpolske lige se bosta v Kopru pomerila domači Grafist in kamniški Calcit Waterpolo. Tekma, ki se bo začela ob 18. uri, v koprskem olimpijskem bazenu, bo odločala o drugem mestu po rednem delu vaterpolske lige. Na papirju so v boljšem položaju so Koprčani, ki imajo ob dveh odigranih tekmah več tudi sedem točk prednosti pred aktualnimi državnimi prvaki. Na drugi strani ima Calcit do konca rednega dela nekoliko lažji razpored. So pa na zadnji tekmi ostali kar brez kar treh ključnih igralcev, ki bodo kar nekaj časa počivali. Ob 19. uri bo v mariborskem Pristanu še srečanje Branika in Borca iz Banjaluke. Mariborčani še vedno lovijo prve točke v aktualni sezoni.

V prejšnjem krogu so koprski vaterpolisti v gosteh premagali Branik Maribor s 15:11, Kamničani pa so Kranju, v razburljivi tekmi, z 11:15 izgubili z Ljubljano Slovanom. S tem so si nekoliko otežili naskok na drugo mesto prvenstvene lestvice, kjer so za zdaj celo na četrtem mestu. Sicer z enakim številom točk kot Ljubljančani in tudi dvema tekmama manj. Kakorkoli že, pred sobotnim derbijem so v boljšem položaju varovanci Tea Galića. Ne samo zato, ker so v točkovni prednosti, pač pa tudi zato, ker bo od nosilcev igre manjkal le Andrija Šulić, na strani kamniške ekipe ne bo Luke Soklerja in Gašperja Žurbija, ki sta bila izključena brez pravice zamenjave na že omenjeni sobotni tekmi z Ljubljano Slovanom.

»Zavedamo se, kaj nam tekma prinaša. V primeru zmage je drugo mesto po rednem delu prvenstva zagotovljeno, če izgubimo, bomo najmanj tretji. Osnovni cilj, da se v polfinalu končnice izognemo Kranjčanom, je bolj ali manj dosežen. Najbolj pomembno je, da imamo vse v svojih rokah, vendar nam bo vse prej kot lahko. Naredili bomo vse, da osvojimo vse tri točke, toda v vodi se lahko vse hitro obrne v drugo smer. Sposobni smo tekmo dobiti, sposobni smo jo tudi izgubiti,« je pred sobotnim derbijem dejal Teo Galić, nekoč eden najboljših slovenskih vaterpolistov, ki zdaj vodi koprsko ekipo.

Ena od težav njegovih varovancev bi lahko bila v tem, da že nekaj časa niso odigrali težje tekme in da v tem trenutku niti sami ne vedo, v kakšni formi so. Njihova prednost pa bi lahko bila v tem, da Kamničani ne bodo v polni zasedbi.

»To je res, od tega je minilo že skoraj dva meseca. Vmes so bile mladinske kvalifikacije, ampak tako pač je. Nekateri so trenirali nekaj več, drugi malo manj, toda na to se ne smemo izgovarjati. S kakršnokoli postavo bodo Kamničani igrali, nas čaka težka tekma, v kateri je vse možno,« je v napovedih previden Galić.

Še izjavi iz tabora državnih prvakov

Aleš Komelj, trener Calcita: »V soboto igramo zelo pomembno tekmo s Koprom za končno razvrstitev po rednem delu. Po tekmi z Ljubljano nas bo doletelo kar nekaj kazni. Tekma bo težka, saj igramo na njihovem bazenu. Vsekakor se ne predajamo vnaprej. Moramo pa v zaključku te sezone bolj strniti vrste, če želimo biti bolj konkurenčni. Manjkajo nam treningi, ki jih bomo skušali sedaj nadomestiti v našem zunanjem bazenu v Kamniku.«

Goran Blažević, organizator igre pri  Calcitu: »Če vikend je pred nami tekma s Koprom. Ekipa Kopra je sestavljena iz izkušenih igralcev s podporo mlajših, ki bodo skupaj na domačem terenu izredno nevaren nasprotnik, ki se ga nikoli ne sme podcenjevati. Mnenja sem, da sta ekipi izenačeni, obe se bosta borili za tako želeno drugo mesto, ki prinaša prednost domačega bazena v polfinalu. Upam na zmago in lažjemu nadaljevanju proti finalu …«

Prvo letošnjo medsebojno prvenstveno tekmo je v Kranju z 12:5 dobil Calcit Waterpolo, v pokalnem tekmovanju pa sta se obe tekmi končali z neodločenim izidom.

  Aleksander Sokler

Aleksander Sokler
Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.