Ljubljančani na pragu presenečenja proti Triglavu

Vaterpolisti Ljubljane Slovana so v devetem krogu slovenskega državnega prvenstva s kranjskim Triglavom igrali neodločeno, 12:12 (3:2, 3:5, 2:3, 4:2), imeli pa so tudi zadnji napad za zmago. V prihodnjem, zadnjem krogu rednega dela prvenstva bodo že v torek, ob 20.40, igrali z banjaluškim Borcem, Kranjčane, za katere je bil to ob samih zmagah prvi neodločen izid, pa v soboto čaka derbi z Grafistom iz Kopra.

Ljubljana Slovan – Triglav 12:12 (3:2, 3:5, 2:3, 4:2)

Kranj – Bazen Kodeljevo, gledalcev 30, sodnika: Margeta, Podjed, delegat: Stariha.
Ljubljana Slovan: P. Kirasič, Stefanović 4, Čanč 1, Potočnik 4, Žiberna, Petković, B. Kirasič,
Čarni 1, Salihi, Puš 2, Petrovčič, Karničnik. Trener: Jure Škof.
Triglav: Beton, Popović 3, Kadivec 1, Rahne 1, Lah 1, D. Gostić, Pušavec 1, M. Gostić 1, Vončina, Justin 2, Paunović 2, Štirn, Osel. Trener: Krištof Štromajer.

Na ljubljanskem bazenu Kodeljevo so že odstranili balon, tako da so ljubljanski in kranjski vaterpolisti prvič v letošnji sezoni igrali pod milim nebom. Žal vreme ekipama ni bilo naklonjeno, saj je že v prvi četrtini začelo deževati, vendar to ni vplivalo na samo igro.
Predvsem to velja za domačo ekipo, ki je v letošnji sezoni že morala štirikrat priznati premoč Kranjčanom, trikrat v pokalnem tekmovanju, saj sta se ekipi pomerili tudi v finalu pokalnega tekmovanja in enkrat v državnem prvenstvu.
Čeprav so gostje prvi dosegli zadetek, uspešen je bil Aleksander Paunović, so na prvi odmor z minimalno prednostjo odšli domači vaterpolisti. Dobro minuto pred koncem uvodne četrtine je Ljubljančane prvič na tekmo do vodstva popeljal Vukašin Stefanović. Kapetan domače ekipe, Martin Puš, je po 18 sekundah igre v drugi četrtini dosegel še svoj drugi zadetek na tekmi za ljubljansko vodstvo s 4:2. Šele pri zaostanku dveh zadetkov so Kranjčani strnili svoje vrste, z zadetkom Benjamina Popovića izid izenačili na 5:5, Paunović pa jih je dve minuti pred koncem druge četrtine spet popeljal do vodstva, 7:6). Začetek tretje četrtine je bil v znamenju gostujočih vaterpolistov, ki so z dvema zadetkoma Jana Justina in enega Popovića Ljubljančanom pobegnili za štiri zadetke (10:6). Varovanci Jureta Škofa so, dobesedno v zadnji sekundi tretje četrtine, preko Jošta Čarnija njihov zaostanek prepolovili (8:10). Stefanović je v tretji minuti zadnje četrtine izid izenačil (10:10), toda Jaša Kadivec in Popović sta Kranjčanom spet zagotovila dva zadetka prednosti (12:10).
Do konca tekme je bilo še 3:34 minute, borbeni Ljubljančani pa se niso predali. Najprej je v polno četrtič na tekmi zadel Enej Potočnik, nato pa prvič še Matija Bernard Čanč, vendar se izid ni več menjal. Zadnji napad na tekmi so imeli domači vaterpolisti, a niso resneje ogrozili vrat Jureta Betona.

Izjavi po tekmi:

Jure Škof, trener Ljubljane Slovana: »Vse to, kar smo se s fanti dogovorili pred tekmo, so na njej tudi izvajali. Niti pri enem ni bilo odstopanja, vsi so naredili svoje, tudi menjave, ki so šle v vodo, so izpolnile pričakovanja. Mislim, da smo prikazali dobro igro. Na žalost še vedno pogrešamo nekatere igralce, ampak tako je, so pa zato mlajši igrali dobili priložnost in jo tudi izkoristili. Ampak kakorkoli že, ta tekma je dokaz, da imamo dobro osnovo v polfinalu končnice, kjer bodo Kranjčani seveda v vlogi favoritov, toda videli smo, da se z njimi da igrati.«

Krištof Štromajer, trener Triglava: »Že nekaj dni se pogovarjamo o motivaciji in zbranosti, ampak … Kot prvi prevzemam odgovornost nase, da igralcev nisem dovolj dobro pripravil na tekmo. Bili smo zelo “zaspani”, obramba absolutno ni bila na prvi ravni, in če obramba ni prava, tudi napad ne steče, kot je treba. Da smo igrali zunaj, ni noben izgovor, saj tudi Ljubljančani niso imeli ravno veliko treningov zunaj. To ni noben razlog, da smo izgubili točki. Vse čestitke domači ekipi, ki se je borila za vsako žogo, mi pa smo igrali s preveč napakami, pa tudi pristop ni bil pravi. Zdaj imamo nekaj časa, da to popravimo, ali je ta remi prišel ob pravem času, pa bomo videli prihodnjo soboto proti Kopru.«

foto Miha Štamcar

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.