Kranjčani potrdili, da so trenutno najboljši

V zadnjem krogu rednega dela državnega prvenstva je kranjski Triglav proti drugouvrščenemu Grafist Kopru zmagal z 20:8 (5:1, 6:1, 4:3, 5:3). S to zmago so varovanci Krištofa Štromajerja samo potrdili prvo mesto po rednem delu državnega prvenstva, v sredo, 25. maja, pa bodo v svojem bazenu v prvi polfinalni tekmi končnice gostili Ljubljano Slovan.

AVK Triglav – Grafist Koper 20:8 (5:1, 6:1, 4:3, 5:3)

Kranj – POB Kranj, sodnika: Vehovec, Homovec, delegat; A. Mikoletič.

AVK Triglav: Beton, Popović 6, Kadivec 2, Štirn 1, Lah 1, Rajlić 2, Pušavec 1, Gostić, Vončina 2, Justin 2, Paunović 2, Bečić 1, Osel. Trener: Krištof Štromajer.
Grafist Koper: Prcać, Janošević 3, Krivičić, Koder, Anzeljc 1, Bašić 1, Fičur 2, Šantak 1, Sajko, Giorgi. Trener: Teo Galić.

Ker tekma ni odločala o ničemer, saj so si Kranjčani pred njo že zdavnaj zagotovili prvo mesto, Koprčani pa z zmago proti Kamničanom minulo soboto drugo, tudi ni bilo pravega tekmovalnega naboja. Pri obeh ekipah je manjkalo nekaj standardnih igralcev, Matic Rahne in Dejan Gostić pri domačih ter Matej Nastran, Milan Jačimović, Andrija Šulić in vratarja Alan Lončarević oziroma Bor Parovel pri gostih. Tekma je bila praktično odločena že po prvi četrtini, ko so domačini z golom Juša Vončine povedli s 5:1. Še bolj prepričljivo so bili v drugi četrtini, ko so dosegli šest golov, večinoma v protinapadih in polprotinapadih, šest sekund pred koncem polovice tekme pa je Benjamin Paunović zadel za 11:2. Po visoki prednosti Kranjčani niso igrali več tako zavzeto, z izjemo Marka Gostića pa so se vsi igralci vpisali med strelce.

Izjavi po tekmi

Krištof Štromajer, trener AVK Triglava: »Tekma nam rezultatsko ni prinašala ničesar, a fantje so vseeno pokazali, da je bila prejšnja v Ljubljani le slab trenutek. Vsi so se držali nalog, zdaj pa je pogled že usmerjen proti sredi, ko prostora za napake ne bo več.«

Teo Galić, trener Grafist Kopra: »Pričakovano smo ostali praznih rok v Kranju. Vseeno sem pričakoval, da bo poraz nižji in da se bodo moji varovanci bolj borili in v obrambi bolj zaustavili domače centre, sploh pa protinapade. Moji edini napotki pred tekmo smo bili, da zaustavimo kranjske protinapade in dobimo čim manj izključitev, vendar ni bilo tako, kot smo se dogovorili v garderobi.«

FOTO: Tit Košir

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.