Stele sedem sekund pred koncem tekme za zmago Kamničanov

Aktualni državni prvaki, vaterpolisti Calcit Waterpola, so v prvi polfinalni tekmi končnice v gosteh premagali domači Grafist Koper z 10:9 (3:1, 2:4, 3:1, 2:3). Druga polfinalna tekma bo na sporedu v soboto, ob 18. uri, v kamniškem bazenu Pod Skalco, morebitna tretja tekma pa bo spet v Kopru, v soboto, 4. junija.

Grafist Koper Calcit Waterpolo  9:10 (1:3, 4:2, 1:3, 3:2)

Koper – Olimpijski bazen, sodnika: Kavčič, Vehovec; delegat: Jerman.

Grafist Koper: Prcać, Krivičić, Janošević, Koder, Nastran 1, Anzeljc 1, Bašić, Fičur 2Mutić, Giorgi 2, Šantak, Jačimović 3, Lončarević. Trener: Teo Galić.

Calcit Waterpolo: Žurbi, Brišnik, Stele 3, Sokler, Gledec 1, Leskovec, Kordež, Blažević 1, Lukić, A. Cerar 3, Briški 2, Bergant, Jeran. Trener: Aleš Komelj.

V letošnji sezoni so se koprski in kamniški vaterpolisti med sabo pomerili štirikrat, obe ekipi sta v rednem delu prvenstva po enkrat zmagali in izgubili, v pokalnem tekmovanju pa sta se obakrat razšli z neodločenim izidom. Pred dobrimi desetimi dnevi so sicer visoko zmagali Koprčani, ki so si s to zmago zagotovili drugo mesto in s tem prednost domačega bazena, toda kot je pred tekmo opozarjal njihov trener, Teo Galić, so Kamničani igrali v oslabljeni zasedbi. Tokrat sta bila v ekipi oba vratarja, Gašper Žurbi in Gašper Jeran, vrnil pa se je tudi Luka Sokler. V dramatični in izenačeni tekmi so bili bolj zbrani kamniški vaterpolisti, ki so do zmage prišli v zadnjih sekundah tekme, ko je prednost igralca več izkoristil Martin Stele.

Že začetek tekme je napovedal, da bo kamniška ekipa popolnoma nekaj drugega, kot je bila pred dobrimi desetimi dnevi, saj so po golu Ivana Gledca ob koncu uvodne četrtine domačinom pobegnili za dva gola. Stele je na začetku druge svojo ekipo popeljal do vodstva s 4:1, vendar se Koprčani niso predali. Na polovici tekme so z golom Stefana Giorgija izenačili na 5:5.

V tretji četrtini so bili spet boljši varovanci Aleša Komelja, ki so z golom Blaža Briškija povedli s 7:5, z dvema goloma prednosti pa so vstopili tudi v zadnjo četrtino. Dve minuti pred koncem tekme so z golom Aleksandra Cerarja še vodili z dvema goloma prednosti (9:7), toda Koprčani so najprej preko Gašperja Fičurja svoj zaostanek znižali le na gol, 23 sekund pred koncem tekme pa je izkušeni Matej Nastran izid izenačil. Vse je že kazalo na izvajanje petmetrovk, toda ob prednosti igralca več, v domači ekipi je bil izključen Boško Krivičić, je sedem sekund pred koncem tekme Stele s svojim tretjim golom na tekmi postavil končni izid.

Izjavi po tekmi

Teo Galić, trener Grafist Kopra: »Preprosto rečeno, ni se nam izšlo, kot smo načrtovali. Na koncu smo popustili v obrambi, med tekmo pa smo naredili preveč lastnih napak, ob tem smo bili premalo učinkoviti v napadu. Ampak nič, gremo naprej, v soboto je nova tekma in nova priložnost za zmago.«

Aleš Komelj, trener Calcit Waterpola: »Za nami je zelo težktekma v Kopru, ki se je izšla v našo korist. Vodili smo skozi celotno srečanje in tudi z več rotacijami igralcev smo uspeli nasprotniku preprečiti, da bi razvil svojo igro. V soboto gre vse znova. Prav nič ne govori v našo korist, zato bo treba odigrati še eno kvalitetno tekmo na domačem bazenu, kjer smo v lanski sezoni dokazali, da zmoremo več. Tokrat bomo v polni zasedbi.«

FOTO: Miloš Kobal

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.