Triglav pred končnim ciljem, Kamničani še upajo na četrto tekmo

V sredo so vaterpolisti AVK Triglav še drugič v finalni seriji končnice državnega prvenstva premagali branilca naslova, Calcit Waterpolo. Varovance Krištofa Štromajerja do osemnajstega naslova državnih prvakov, prvega po štirih letih, loči le še zmaga. Do nje bodo skušali priti v soboto, ob 18. uri, v pokritem olimpijskem bazenu v Kranju. Toda tudi Kamničani še niso rekli svoje zadnje besede.

Tretja finalna tekma končnice

AVK Triglav – Calcit Waterpolo

POB Kranj, ob 18. uri, sodnika: Kavčič, Pančur; delegat: Stanišić.

Pred slabim tednom dni so kranjski vaterpolisti v svojem bazenu v prvi finalni tekmi končnice prišli do visoke zmage, o čemer priča tudi končni izid, 17:4. Popolnoma drugačna je bila sredina tekma v Kamniku, kjer so bili domačini ob bučni podpori s tribun tri četrtine enakovredni gostom iz Kranja. Ob njenem izteku je bil po prigovarjanju sodniku izključen Kamničan Tilen Leskovec, nato sta mu ob obojestranski izključitvi sledila še domači kapetan Martin Stele in Jaša Kadivec. Že tako krajša kamniška klop je bila še krajša, kar so Kranjčani, ki so tudi telesno veliko bolje pripravljeni, izkoristili. Po dveh minutah zadnje četrtine so domačinom pobegnili za tri gole, svojo prednost pa so konca tekme povečali na štiri (11:7).

»Gostujoče tekme so vedno bolj zahtevne kot domače, tako je bilo tudi v sredo Pod Skalo, vendar smo vzeli tisto, po kar smo prišli – drugo zmago. Tekma je bila bolj izenačena kot prva v Kranju, na kar smo bili pripravljeni, vendar mislim, da smo kot ekipa imeli vajeti v rokah od začetka do konca in brez večjih težav zmagali. V soboto gremo po tretjo zmago, da pripeljemo naslov državnega prvaka nazaj v Kranj. Kljub temu ne gremo v tekmo preveč sproščeno, ampak bomo stoodstotno osredotočeni na naloge, ki jih mora opravljati posameznik in kot ekipa, da tekmo dobimo,« je pred sobotnim obračunom navkljub dvema zmagama v finalni seriji previden Jaša Kadivec, odlični vaterpolist kranjske ekipe.

Na drugi strani bodo Kamničani zagotovo naredili vse, da bi se prvenstvo podaljšalo vsaj še za eno tekmo, čeprav morda besede njihovega trenerja Aleša Komelja ne govorijo v to smer. »Verjetno bo v soboto glede na kakovost letošnjih ekip to za nas tudi zadnja tekma sezone. Pogoji za trening, poškodbe in osip igralcev so naredili svoje. Če bi nam uspelo vsaj ponoviti tekmo od srede, bi bili izjemno zadovoljni. Sojenje je bilo na drugi tekmi katastrofalno in želeli bi si vsaj enakovredni kriterij na tej ‘najverjetneje’ zadnji tekmi. Triglav letos zasluženo osvaja to lovoriko, mi pa smo izpolnili vse zastavljene cilje,« je pred sobotno tekmo dejal izkušeni kamniški strateg, ki bo svoje varovance zagotovo skušal čim bolje pripraviti. Ali bo to dovolj, bomo videli v soboto, malo pred 19. uro.

Končno tretje mesto je že osvojila Ljubljana Slovan, ki je v sredo še drugič premagala Grafist Koper.

FOTO: Gašper Šenica

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.