V Budimpešti znani vsi četrtfinalisti SP

Na svetovnem prvenstvu v Budimpešti so znani tudi vsi četrtfinalisti moškega turnirja. Madžarski, Grčiji, Španiji in Srbiji so se v četrtfinalu po zmagah v osmini finala pridružili še Črna gora, Hrvaška, Italija in ZDA. Četrtfinalne tekme bodo na v sredo, danes pa bodo na sporedu četrtfinalne tekme ženskega svetovnega prvenstva.

Nekoliko presenetljivo so veliko dela, da so zlomili odpor Japonske, imeli Črnogorci, ki so zmagali z 10:9 (3:1, 2:5, 3:2, 2:1). Na preostalih treh tekmah ni bilo tako napeto, vseeno pa so se morali Hrvati pošteno potruditi, da so zlomili odpor borbenih Gruzijcev. Na koncu so zmagali s 13:7 (3:2, 4:2, 3:0, 3:3). Do najvišje zmage v osmini finala so prišli Američani, ki so Južno Afriko premagal s kar 24:2 (6:0, 6:0, 5:0, 7:2), prepričljivi pa so bili tudi Italijani, ki so bili od Avstralije boljši s 17:6 (4:0, 3:3, 4:1, 6:2). V četrtfinalu bo najbolj zanimiv obračun med Srbijo, ki bo nasprotnik slovenske reprezentance na evropskem prvenstvu v Splitu, in Hrvaško, nič manj pa med domačini prvenstva, Madžari in Italijani, ki branijo naslov izpred treh let v Južni Koreji. Druga para sta še Grčija – ZDA in Španija – Črna gora.

V ženskem četrtfinalu bodo branilke naslova, Američanke, danes igrale s Špankami, Grkinje z
Nizozemkami, Italijanke s Francozinjami in Madžarske z Avstralkami.

Naslovnica – Matteo Iocchi Gratta (ITA) and Nathan Power (AUS) Photo by Albert ten Hove/Orange Pictures)  – total-waterpolo

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.