Vaterpolist Andraž Žurman: kandidat za podpredsednika OKS-a

Janez Sodržnik, ki je v tem mandatu podpredsednik krovne športne organizacije, Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez (OKS-ZŠZ), je uradno napovedal kandidaturo za predsedniško mesto. V svojo ekipo je za podpredsedniška mesta povabil še Majo Pajek, Romana Dobnikarja in Andraža Žurmana.

Andraž Žurman je bil deset let aktiven igralec vaterpola. Preizkusil se je tudi kot trener, uspešno je vodil vaterpolo klub Ljubljana Slovan. Bil je tudi član predsedstva VZS in je tvorno pomagal, da se je vaterpolo rešil iz primeža slabega vodenja njegovih predhodnikov. Trenutno je član nadzornega odbora OKS-ZŠZ, in sicer v funkciji predsednika. Na novinarski konferenci, ki je potekala v Hali Tivoli v prostorih Boljkove dvorane, je spregovoril nekaj besed. Želi voditi program, ki je namenjen vrhunskim športnikom.

»Sem vaterpolist od 8. leta starosti. Do 18. leta sem aktivno treniral vaterpolo in moram povedati, da mi je ta šport dal ogromno. Pravzaprav ti da vsak šport vrednote, kot sta red in disciplina, predvsem v obdobju odraščanja. Sam sem sicer še vedno športno aktiven na rekreativnem nivoju in sem mnenja, da redna športna dejavnost prispeva za dobro psihofizično počutje. Skupni imenovalec vsemu je zdravje z osnovnim vodilom “zdrav duh v zdravem telesu” in zato je zelo pomemben šport za vse.«

»Osebno bom predstavnik vrhunskega športa, kar je zame osebno največja čast, ki me je doletela v moji športni karieri. Hkrati je to ogromna odgovornost, da se izboljša sistem v vrhunskem športu. Konstituiral bom strokovni svet, kjer bo osnovno vodilo pošten odnos med športnimi panogami. Moramo se zavedati, da vrhunski športniki ob osvojitvi vidnih rezultatov predstavljajo tudi državo v najboljši možni luči, ki je noben politik, podjetnik ali športni funkcionar ne more, kot lahko to naredijo sami športniki.«

»Velikokrat, ko spremljamo naše športnike, si želimo samo medalje, kar je krivično. Že uvrstitev na neko veliko tekmovanje je samo po sebi vrhunski rezultat in smo zato lahko za vse to ponosni, da imamo toliko športnikov. Sam imam malo občutka, kaj pomeni oz. kaj je vrhunski šport – ogromno odrekanja, discipline, treningov, požrtvovalnosti in ciljno usmerjenega dela. Praktično se mora vse ujeti, da se naredi neki vrhunski rezultat. Globoko spoštujem vrhunske športnike ne glede na rezultat, ki ga naredijo. Njim in panožnim zvezam je treba zagotoviti še boljše pogoje za doseganje teh rezultatov.«

»Kot predsednik nadzornega odbora OKS-ZŠZ zagovarjam delo po pravilih. V klubu, ki sem ga vodil, in pa v zvezi, kjer sem delal, sem vedno zagovarjal načelo, da je treba delati po pravilih. Drugo prav tako pomembno pravilo je dobra organizacija, ki v kar sem trdno prepričan, pripelje do želenega uspeha. Na koncu bi rad izpostavil še to, kar je rekel naš prihodnji predsednik g. Sodražnik, da mora OKS postati zvezam prijazna organizacija. Poskrbeli bomo, da bo OKS postal servis tako majhnim kot velikim zvezam.«

Fotografije Aleksander Sokler

Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.