Jubilejni peti Vaterpolo turnir KamTiGaDam!

V soboto se je odvil tradicionalni vaterpolo turnir KamTiGaDam, ki je združil številne ljubitelje vaterpola. Osnovni namen tovrstnih dogodkov je druženje vaterpolistov po naporni sezoni. Seveda pa so se boji za prestižni pokal KamTiGaDam bili vse prej kot samo prijateljski.

Glavna organizatorja Gašper Žurbi in Martin Stele sta se odločila, da se bo tokratni turnir zaradi slabe vremenske napovedi začel nekoliko kasneje, kar se je izkazalo kot odlična poteza. Seveda tudi tokratni turnir ne bi uspel brez številnih sponzorjev in podpornikov, ki so pomagali na različnih področjih.

Tekme si je ogledal tudi selektor slovenske reprezentance Krištof Štromajer, ki se z igralci pripravlja na člansko evropsko prvenstvo, ki bo konec tega meseca v Splitu. Njegov pomočnik Jaka Mikoletič je bil tokrat glavni strateg in igralec v ekipi AVD KOKRA, ki je na koncu osvojila drugo mesto.

Tokrat se je prijavilo šest ekip. Kapetanki ženske ekipe Teja letos ni uspela sestaviti ekipe, ki bi se lahko dostojno upirala nekoliko močnejšim kolegom. Kot nam je še zaupala, bodo naslednje leto zagotovo spet v konkurenci za najvišja mesta.

Glavnino ekip so tokrat sestavljali številni vaterpolo igralci predvsem iz Kranja in Kamnika, prvo in drugo uvrščenih ekip na članskem prvenstvu. Če je lansko leto prvo mesto osvojila kranjska ekipa, se je letos ob prednosti domačega igrišča najbolj izkazala domača kamniška ekipa LA FOOD, ki je v velikem finalu bila za zadetek boljša od AVD KOKRA (prej SINOVI KOKRE).

Pred tekmami za končne uvrstitve so se igralci pomerili v streljanju petmetrovk. V vratih je branil vedno razpoloženi reprezentančni vratar Gašper Žurbi. Tekmovalo se je po sistemu izločanja, kjer je v petem krogu še petič zadel Jan Justin in tako postal prvo ime med strelci petmetrovk.


Organizator Gašper Žurbi tudi v vlogi sodnika

Po predtekmovanju sta se najprej v boju za tretje mesto pomerili ekipi VK LJUBLJANA in VOLUHARJI Zmagovalca so odločale šele petmetrovke, kjer je bil za zadetek boljši VK LJUBLJANA.

Pred finalom je bil boj za tretje mesto, kjer je bila bolje fizično pripravljena ekipa FIZIO AS, ki je bila zgolj za zadetek boljša od ekipe M INK.

Sledil je veliki finale. Tekma je bila napeta, boj je bil za vsako žogo, tribune so pokale po šivih. V vsej prej kot prijateljski vendar športni tekmi smo videli nekaj odličnih potez vrhunskih vaterpolistov. V končnici Akademikom ni uspelo zaustaviti silovitega naleta Kamničanov, ki so v izdihljajih tekme z evrogolom v zadnji sekundi Blaža Briškija ponovno vrnili naslov Pod Skalo.

Velika novica, ki zadnje čase kroži po Kamniku, je tudi ta, da bo kamniški bazen v zimskem času dobil platneno streho nad glavo. Če se bodo uresničile predvolilne obljube, kamniški vaterpolisti zagotavljajo, da se bo v vitrine vrnila vsaj ena od trofej tudi v članski konkurenci.

Na koncu so bile iz rok Martina Steleta podeljene nagrade. Prva je bila domača ekipa LA FOOD, sledile so ekipe AVD KOKRA, FIZIO AS, M INK, VK LJUBLJANA in VOLUHARJI. Za najboljšega strelca je bil razglašen Jan Justin, najboljši med vratnicami je bil prezgodaj upokojeni Urban Benkovič, najprestižnejši naslov MVP je šel po pričakovanju strelcu odločilnega gola Blažu Briškiju.

Finale

LA FOOD – AVD KOKRA 8:7
LA FOOD: Urban Benkovič, Luka Komatar, Rok Bergant, Blaž Briški, Aleksander Cerar in Tim Ostrež.
AVD KOKRA: David Konjar, Jaša Kadivec, Goran Blažević, Marko Gostić, Andraž Smolej in Jaka Mikoletič.

Za tretje mesto

FIZIO AS – M INK 10:9
FIZIO AS: Juš Vončina, Aleksander Paunović, Bine Štromajer, Jaša Lah in Jan Justin.

Za peto mesto

VK LJUBLJANA – VOLUHARJI 8:8 – 11:10 po petmetrovkah

Poleg vaterpolskega turnirja so se udeleženci lahko preizkusi v spretnostnih izzivih. Ob zaključku se je odvil turnir v metanju žogice v lončke, kjer so sicer več spretnosti pokazala dekleta.

Naslovnica: ekipa LA FOOD (modre kapice) v tekmi proti ekipi M INK / foto in besedilo Aleksander Sokler

Aleksander Sokler

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.