V Budvo čez Pelješki most

Svetovno prvenstvo za vaterpolisti do 16 let je vse bližje in bližje, izbranci Nikole Hajdina, ki so se v četrtek vrnili z uspešnih priprav v  Banji Luki, pred odhodom v Grčijo v ponedeljek odhajajo še v Črno goro.

Vratarja Bor Udovč in Gal Karničar ter igralci David Laketić, Nace Štromajer, Miha Šantak, Anže Povhe, Luka Ćetković, Jaka Klobučar, Gal Osmić, Teodor Bašić, Maj Poznik, Florijan Poličnik, Branko Kirasič in Nikola Lukić so na najboljši možni način izkoristili priprave v Banja Luki.

»Dejansko moram pohvaliti fante za prizadevnost v vodi in odlično obnašanje izven nje. Občutek imam, da so medsebojni odnosi vsak dan boljši, resnično delujejo kot ekipa, veseli pa me tudi, kako so delovali na treningih. Z izjemo prostega dne, ki smo ga izkoristili za obisk družine našega reprezentanta Davida Laketića, smo trenirali dvakrat dnevno, vsakič pa smo odigrali še po eno pripravljalno tekmo. Enkrat z domačim Borcem, drugič z Beogradom, ob obisku tamkajšnjega župana pa smo odigrali še en malo bolj uradni turnir. Borac smo visoko premagali, medtem ko smo z Beograjčani, ki so nekoliko starejši od nas, minimalno izgubili,« je ob vrnitvi domov povedal Nikola Hajdin, selektor slovenske reprezentance do 16 let, ki mu je pri delu pomagal Tadej Peranovič.

Mladi slovenski vaterpolisti so bili pravzaprav udeleženci Akademije talentov, ki je potekala tudi pod vodstvom Nikole Rađena. Dolgoletni srbski reprezentant, ki je v svoji bogati igralski karieri osvojil praktično vse, kar se osvojiti da, je nekaj svojega bogatega znanje prenesel tudi na Hajdinove izbrance.

Vendar slovenski kadeti veliko časa za počitek ne bodo imeli, kajti že v ponedeljek bodo šli spet na pot. Tokrat v Budvo, kamor se bodo odpravili tudi čez Pelješki most.

»Že isti dan bomo imeli trening, sicer bo šlo bolj za razplavanje, nato pa nas do petka, ko se bomo vrnili domov, čaka podoben urnik kot v Banja Luki. Načrtujemo tudi prijateljske tekme z domačo Budvo, Podgorico, Kotorjem in Hercegnovim. Po vrnitvi domov nas čakajo še zaključni treningi v Kranju, nato pa štartamo za Grčijo. Želim si samo, da ne bi bilo nobenih poškodb,« je pred odhodom v Črno goro želja slovenskega selektorja.

Naj spomnimo, da bodo slovenski kadeti, ki bodo, kot prva slovenska vaterpolska reprezentanca sploh zaigrali na svetovnem prvenstvu, svojo prvo tekmo v Volosu imeli 22. avgusta, njen nasprotnik bo Azerbajdžan, dan pozneje jih v skupini B čaka še tekma s Hrvaško.

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.