Za slovo od EP v Splitu še s Slovaško

Pred slovensko vaterpolsko reprezentanco je še zadnja tekma na letošnjem evropskem prvenstvu v Splitu. V njej se bodo v torek, ob 9. uri, s Slovaško pomerili za končno 15. mesto. Znani so tudi vsi četrtfinalisti, med njimi pa ni Srbije. Na ženskem vaterpolskem prvenstvu bomo danes dobili polfinalistke.

Slovenski vaterpolisti so v Splitu do zdaj resda izgubili vse štiri tekme, a se na nobeni tekmi niso osramotili. Z malce več sreče, predvsem pa izkušenosti in več telesne moči, bi morda lahko že v skupinskem delu tekmovanja premagali Izrael, kjer jih je pokopal slab začetek ali pa Malto v prvi tekmi od 13. do 16. mesta, ko so v zadnji četrtini dvakrat imeli priložnost, da pridejo v vodstvo, v nadaljevanju tekme pa so popolnoma popustili. Toda vse to je šola za naprej, verjamemo, da tudi spodbuda, za slovo od, za večino prvega evropskega prvenstva, pa jih čaka še tekma s Slovaško.

Zadnji nasprotnik čete Krištofa Štromajerja bo ekipa, ki jo dobro poznajo. V pripravah na evropsko prvenstvo so se z njo pripravljali v Bratislavi. Jutri bo tudi natanko mesec dni odkar so z njo igrali tudi uradno prijateljsko tekmo. S 14:12 so sicer zmagali Slovaki, za slovenske vaterpoliste pa je bila usodna zadnja četrtina.

»Pred nami je še zadnja tekma tega evropskega prvenstva. Mislim, da bo srečanje zelo zanimivo in napeto. S Slovaki smo igrali že na pripravah v Bratislavi. Tisto tekmo smo žal izgubili, a v jutrišnje srečanje gremo lahko zelo optimistično, saj smo takrat na Slovaškem praktično vodili do zadnje četrtine, v kateri pa nam je, tako kot v nedeljo proti Malti, nekoliko zmanjkalo moči. Upam, da bomo lastne napake zmanjšali do tolikšne mere, da prvenstvo sklenemo z zmago,« je želja Matica Rahneta, strelca dveh zadetkov za slovensko reprezentanco na letošnjem evropskem prvenstvu.

Slovaška je v skupini A izgubila vse tri tekme. V prvi jo je z 21:9 premagala Italija, v drugi z 18:10 Črna gora in v zadnji s 16:11 še Gruzija. Praznih rok so Slovaki ostali tudi v prvi tekmi od 13. do 16. mesta, ko jih je z 18:7 premagala Nemčija.

Za največje presenečenje dozdajšnjega dela evropskega prvenstva so poskrbeli francoski vaterpolisti, ki so v osmini finala z 10:9 premagali Srbijo. Aktualni dvakratni zaporedni olimpijski prvaki bodo tako igrali le za uvrstitev od 9. do 12. mesta. Italiji, Hrvaški, Španiji in Madžarski so se v četrtfinalu pridružile še reprezentance Črne gore, ki je s 13:8 premagala Romunijo, Gruzije, ki je bila z 12:8 boljša od Nizozemske in Grčije, ki je z 21:9 izločila Izrael.

Četrtfinalni pari so tako: Madžarska – Črna gora, Italija – Francija, Španija – Grčija in Gruzija – Hrvaška.

Hkrati v Splitu poteka tudi evropsko prvenstvo za vaterpolistke. Četrtfinalni pari so: Nizozemska – Francija, Hrvaška – Italija, Madžarska – Španija in Grčija – Izrael.

datumuraskupinabelirezultatmodri
29. avgust 202212. uriskupina D

 SRBIJA

18 : 3IZRAEL
29. avgust 202214. uriskupina D

 MADŽARSKA

23 : 7SLOVENIJA
31. avgust 20229. uriskupina D

 SLOVENIJA

5 : 9IZRAEL
31. avgust 202219. uriskupina D

 SRBIJA

7 : 16MADŽARSKA
2. september 20229. uriskupina D

 MADŽARSKA

23 : 4IZRAEL
2. september 202212. uriskupina D

 SRBIJA

17 : 6SLOVENIJA
4. september 202210. uriRazvrstitev 13-16

 SLOVAŠKA

7 : 18NEMČIJA
4. september 202211.30Razvrstitev 13-16

 MALTA

13 : 9SLOVENIJA
6. september 20229. uriZa 15. mesto

 SLOVAŠKA

11 : 5SLOVENIJA

Aleksander Sokler

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.