Tudi Honved previsoka ovira za Triglav

Vaterpolisti AVK Triglava so v četrtem krogu skupine C prvega kroga pokala LEN v pokritem kranjskem olimpijskem bazenu morali še četrtič priznati premoč nasprotnikov. Tokrat je bil boljši od njih madžarski Honved iz Budimpešte, ki je zmagal z 21:3 (4:2, 7:0, 5:0, 5:1). V zadnjem krogu bodo Kranjčani jutri, ob 11.40, igrali še z italijansko ekipo Telimar Palermo.

AVK Triglav Kranj – Budapesti Honved 3:21 (2:4, 0:7, 0:5, 1:5). 

POB Kranj, sodnika: Mustata, Radić. 

Triglav: Beton, Seljak, Čanč, Rahne, Potočnik, D. Gostić, Rajlić, M. Gostić, Grabec 1, Justin, Paunović 1 , Cerar 1 in Osel. Trener Krištof Štromajer, pomočnik Jaka Mikoletič. 

Honved: Decker, Kevi 4, Hessels S. 1, Ekler 3, Fejos 2, Manhercz 1, Gregor, Hessels B. 1, Sugar 2, Simon, Nyiri in Farkas.

Predzadnji nasprotnik kranjskih vaterpolistov v pokritem olimpijskem bazenu je bila madžarska ekipa Honved iz Budimpešte, ki je v prvi tekmi turnirja z 11:7 premagal špansko Terrasso, včeraj dopoldne pa je bil boljši od njega Strasbourg, ki je slavil z 12:9. V zadnji tekmi drugega tekmovalnega dne so Madžari ugnali Telimar Palermo, lanskoletnega finalista pokala LEN, ki ga je Honved osvojil leta 2004. Iz tega obdobja izhajajo tudi njegovi največji uspehi, saj je bil šestkrat zaporedoma madžarski državni prvak. Lani je bil šesti.

Kranjski vaterpolisti so na prvih treh tekmah predvsem v obrambi pustili dober vtis, v že četrti tekmi v treh dneh pa je njihova zbranost v tem elementu igre padla. V prvi četrtini so še držali korak z Madžari, ki so prvič Jureta Betona premagali ob koncu druge minute, ko je bil uspešen Bendeguz Ekler. Na drugi madžarski gol smo čakali do pete minute, Betona je takrat ob igralcu več premagal Bendeguz Kevi, že v naslednjem napadu pa se je med strelcev vpisal mladi Aleksander Cerar. Veselje v domačem taboru ni trajalo prav dolgo, kajti le nekaj sekund pozneje je Robert Fejos še enkrat izkoristil prednost igralca več. Pred odhodom na prvi odmor so Madžari dosegli še en gol, prav ob izteku uvodne četrtine pa je drugi gol za Kranjčane dosegel Aleksander Paunović.

Toda v drugi četrtini so bili domači vaterpolisti nemočni tako v napadu, kjer so le stežka prihajali do priložnosti za strel proti madžarskim vratom, padli pa so tudi v obrambi. Honved je prišel tudi do protinapadov, kar je bila dodatna nevarnost za domačo ekipo, ki je plavalno vse težje sledila madžarskim vaterpolistom, ki so pridno polnili domačo mrežo. Kar trikrat jo je v drugi četrtini zatresel Ekler, skupaj so bili Madžari uspešni sedemkrat.

Tretja in četrta četrtina sta bil ob visoko prednosti Honveda le še formalnost. V domačih vratih je Jureta Betona zamenjal mladi Nejc Osel, ki je bil nemočen ob madžarskih strelih, v napadu pa domačini niso zadeli niti iz neposredne bližine niti z igralcem več v vodi. Prednost Honveda se je neprestano večala, Kranjčani pa nikakor niso našli orožja proti njihovi nekoliko neobičajni obrambni formaciji. Do konca tekme so domačini dosegli še en gol, uspešen je bil sedemnajstletni Jaka Grabec.

V prvi tekmi četrtega kroga je Strasbourg prišel še do četrte zmage na turnirju. S 13:10 je bil boljši še od Valisa iz Valjeva, v zadnji nocojšnji tekmi pa se bosta pomerili ekipi Terrasse in Telimar Palerma.

Izjava po tekmi

Matija Bernard Čanč, vaterpolist AVK Triglava: »Madžari so nas presenetili s svojo obrambo, ki je nismo navajeni. To je bil tudi razlog, da smo veliko golov dobili iz protinapadov. Za razliko od prejšnjih treh tekem smo tudi slabše igrali v obrambi. Madžari niti niso bili toliko plavalno močnejši od nas, kot so bili močnejši fizično. Vse to pa so tekme, ki nam bodo koristile v nadaljevanju naših karier.«

Tit Košir

Miha Štamcar
Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.