Splitskemu Jadranu na papirju najlažje delo

Konec minulega tedna smo dobili osem ekip, ki jih 29. oktobra in 5. novembra čakajo odločilne tekme za uvrstitev v ligo prvakov. Včeraj so v Nyonu tudi že opravili žreb, po katerem so imeli največ razlogov za dobro voljo v Jadranu iz Splita. Znane so tudi skupine drugega kroga kvalifikacij za pokal LEN.

Splitčani, ki so v drugem krogu kvalifikacij lige prvakov gostili skupino A in v njej osvojili prvo mesto pred Vasasem iz Budimpešte, ki se je prav tako uvrstil v tretji krog, Savono, Šabcem in Steauo, bodo v zadnjem, tretjem krogu kvalifikacij igrali z romunsko ekipo Oradea. Romuni so v Barceloni pripravili novo presenečenje, saj so v izredno izenačeni skupini B osvojili drugo mesto, za francosko ekipo Noisy-le-Sec in pred črnogorskim Jadranom iz Hercenovega, Barcelono ter Vitorio iz Portugalske. 

Preostali pari tretjega kroga lige prvakov so še: Noisy-le-Sec (Francija) – Vouliagmeni (Grčija), Vasas (Madžarska) – Brescia (Italija) ter OSC Budimpešta – Panionios (Grčija). 

V skupini C je v drugem krogu kvalifikacij OSC iz Budimpešte v Kotorju slavil pred Vouliagmenijem, tretji je bil francoski Tourcoing in četrti domači Primorac. Brescia je v Atenah v skupni D upravičila vlogo favorita, o drugem mestu pa je odločala tekma med domačim Panioniosom in zagrebško Mladostjo, ki so jo dobili Grki. Četrti je bil litovski EVK Zaibas, peti pa Duisburg iz Nemčije.

Znani sta tudi že obe skupini v ligi prvakov. V skupini A bodo igrali: Pro Recco (Italija), Barceloneta (Španija), Waspo Hannover (Nemčija), Radnički Kragujevac (Srbija), Dinamo Tbilisi (Gruzija), Olympiacos (Grčija), kvalifikant D (Jadran ali Oradea), kvalifikant B (Noisy ali Vouliagmeni), v skupini B pa: Novi Beograd (Srbija), Ferencvaros (Madžarska), Marseille (Francija), Jug AO (Hrvaška), Sabadell (Španija), Spandau 04 (Nemčija), kvalifikant A (Panionos ali OSC), kvalifikant C (Vasas ali Brescia).

Žreb drugega kroga pokala LEN

V Nyonu je potekal tudi žreb drugega kroga kvalifikacij pokala LEN, ki bo na sporedu od 27. do 30. oktobra. Nastopilo bo 27 ekip, 16 najboljših iz prvega kroga pokala LEN ter še enajst, ki jih je izpadlo iz drugega kroga kvalifikacij lige prvakov. Gostitelji bodo Šabac (Srbija), Strasbourg (Francija), Duisburg (Nemčija), Mladost Zagreb (Hrvaška), Szolnok (Madžarska) in Steaua Bukarešta (Romunija). Prvi dve ekipi iz vsake skupine se bosta uvrstili v osmino finala. Poleg teh 12 ekip bodo v osmini finala igrale še štiri ekipe, ki bodo izgubile dvoboje v 3. krogu kvalifikacij za ligo prvakov.

Skupina A (gostitelj Šabac): Jadran HN (Črna gora)*, Solaris (Hrvaška), Šabac (Srbija)*, Pallanuoto Trieste (Italija), Pays d’Aix (Francija).

Skupina B (gostitelj Strasbourg): Savona (Italija)*, Strasbourg (Francija), De Zaan (Nizozemska), Partizan (Srbija).

Skupina C (gostitelj ASC Duisburg): Tourcoing (Francija)*, Barcelona (Španija)*, ASC Duisburg (Nemčija)*, Telimar Palermo (Italija)-, 

Skupina D (gostiteljica Mladost): Mladost Zagreb (Hrvaška)*, Primorac Kotor (Črna gora)*, Honved (Madžarska), PAOK (Grčija), Mediterrani (Španija).

Skupina E (gostitelj Szolnok): Crvena Zvezda (Srbija), EVK Zaibas (Litva)*, Montepllier (Francija), Szolnok (Madžarska).

Skupina F (gostitelj Steaua): Ortigia (Italija), Vitoria (Portugalska)*, Steaua Bukarešta (Romunija)*, BVSC Budimpešta (Madžarska), Valis Valjevo (Srbija).

*z zvezdico so označeni klubi, ki so izpadli iz lige prvakov

FOTO: Krsto Vulović/VK Primorac Kotor

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.