Škandal na mestnem derbiju v Banja Luki

V Banja Luki sta se v soboto prvič v zgodovini v okviru 1. B lige Srbije pred polnimi tribunami mestnega olimpijskega bazena pomerila VK Borac in VK Banjaluka. Žal je imela tekma svoj neslavni konec, kajti v začetku zadnje četrtine se je trener Banjaluke, Slobodan Grahovac, pri izidu 9:7 za Borac, ki je imel tudi petmetrovko, odločil, da svoje varovance pokliče iz bazena in ne nadaljuje tekme. 

Kako se bo tekma končala, bo odvisno od tekmovalne komisije Vaterpolske zveze Srbije, najverjetneje pa bo registrirana z izidom 10:0 za Borac, ki je do prekinitve tudi vodil. Borac, ki je v zadnjih sezonah igral tudi v slovenski ligi, v letošnji pa bi moral igrati v Alpe Waterpolo ligi, je že v prvi četrtini povedel s 3:0, v zadnjo četrtino pa je vstopil z izidom 8:6. Že na začetku zadnje četrtine so svojo prednost povečali na plus tri, vendar je Banjaluka v naslednjem napadu svoj zaostanek znižala. Sledil je nov napad Borca, v katerem sta sodnika, sekundo manj kot sedem pred koncem tekme dosodila petmetrovko za domačo ekipo, kar ni bilo všeč trenerju gostov Grahovcu, ki ni želel nadaljevati tekme. 

Sodnikoma ni preostalo drugega, kot da sta odpiskala konec tekme. Banjaluka je v letošnji sezoni igrala v kvalifikacijah lige prvakov, svojo evropsko pot pa bo nadaljevala v pokalu Challenger. Zanimivo je, da je bil to sploh njun prvi uradni dvoboj, ker Borca ne sprejmejo v Vaterpolo zvezo BiH in Vaterpolo zvezo Republike srbske. Obe vodi že prej omenjeni trener VK Banjaluka, ki je hkrati tudi predsednik tega kluba. 

Omeniti še velja, da so potem, ko sta sodnika odpiskala konec tekme vaterpolisti Borca s svojimi navijači, proslavljali zmago, vendar v mraku, kajti kmalu po koncu teme je na bazenu zmanjkalo elektrike.

FOTO: Mondo.ba/Slaven Petković

 

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.