Dober začetek sezone za ljubljanske vaterpoliste

Vaterpolisti Ljubljane Slovana so se včeraj z visoko zmago proti celjskemu Posejdonu pričakovano uvrstili v polfinale pokala Slovenije, zadovoljni pa so lahko tudi z izkupičkom na uvodnem turnirju Alpe Waterpolo lige v Gradcu. Po zmagah nad mariborskim Branikom in Calcit Water Polom so tudi trenutno vodilna ekipa v novoustanovljenem tekmovanju.

Varovanci Jureta Škofa so resno vzeli tekmo s Celjani v četrtfinalu pokala Slovenije. Z enajstimi goli se je izkazal Vukašin Stefanović, po petkrat sta v polno zadela Enej Potočnik in Igor Cuomo, štirikrat sta bila uspešna Benjamin Bernard Čanč in Martin Puš, trikrat Jošt Čarni in po enkrat Jaka Klobučar in Miha Fakin. Veliko težji obračun jih zdaj čaka v polfinalu pokalnega tekmovanja, ko se bodo prihodnji teden v prvi tekmi doma pomerili s Calcit Water Polom, v začetku decembra pa jih čaka še povratna tekma.

»Že pred tekmo sem dejal, da imamo na tekmi s Celjani svoje cilje in da bomo tekmo odigrali maksimalno resno. To smo uresničili, tako kot tudi to, da smo Alpe Waterpolo ligo začeli z dvema zmagama. Za nami so naporne priprave, v katerih smo dva meseca trdo delali, do zdaj pa smo več pozornosti namenjali telesni pripravljenosti, zato smo plavalno v dobrem stanju, manjka pa nam še nekaj taktičnega dela. Mislim, da bomo s tekme v tekmo boljši,« je z do zdaj opravljenim delom zadovoljen Škof, ki je bil pred začetkom sezone s svojimi varovanci tudi na turnirju v Banja Luki in tam osvojil prvo mesto.  

Že v Banja Luki se je potrdilo, da bosta vratar Roko Lazić in Igor Cuomo pravi okrepitvi za mlado ljubljansko ekipo. 

»Dejansko lahko rečem, da sta oba pokazala, da smo se odločili prav, ko smo ju pripeljali v klub. Roko je v vratih odličen, tudi Igor dokazuje, da gre za zelo dobrega strelca in to je tisto, kar smo potrebovali. Predvsem Igor še potrebuje nekaj tekem, da se še bolje uigra z ekipo in verjamem, da bo še boljši. S svojo kakovostjo dvigujeta ekipo, od njiju se lahko učijo tudi naši mlajši igralci,« je trener Ljubljane Slovana zadovoljen s prihodom obeh hrvaških vaterpolistov. 

Prav tako ne skriva, čeprav je za nami šele prvi turnir, drugi bo 26. in 27. novembra na Kodeljevem, da je Alpe Waterpolo liga dobra stvar za slovenski vaterpolo.

»Dobro, za nami je šele prvi turnir, zato je za kakšne realne ocene še prezgodaj, toda videli smo, da je nekaj nevarnih ekip, ki bodo zagotovo s slovenskimi krojile vrh lestvice. Ob Gradcu in Dunaju so tu še Tržačani, za katero igrajo mlajši igralci Triestine, ki še niso za njeno prvo ekipo in se bodo skušali dokazati v tem tekmovanju, potem je tu še Opatija. Vsekakor bo to tekmovanje dodana vrednost za slovenski vaterpolo,« je prepričan Škof, ki pa je manj zadovoljen s tem, da se bo državno prvenstvo začelo šele aprila in da tekme v Alpe Waterpolo ligi ne bodo štele zanj.

»Pred začetkom sezone je bilo dogovorjeno drugače, mi smo se tega držali in temu primerno smo tudi izvedli prestopni rok. Zdaj je odločitev drugačna, osebno nad njo nisem najbolj navdušen, ampak tako pač je. O tem odločajo drugi, moje je, da čim bolje pripravim ekipo na nadaljevanje sezone.«

Ljubljana Slovan bo na domačem novembrskem turnirju v ligi AWL igrala z Innsbruckom in Opatijo. 

FOTO: Aleksander Sokler

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.