Pro Recco še naprej podira rekorde

Vaterpolisti Pro Recca, aktualni zmagovalci lige prvakov, so v superpokalu Evropske plavalne zveze v gosteh premagali domači Sabadell s 16:8 (3:1, 4:4, 5:0, 4:3). Za ekipo iz Genove, ki je ubranila lanskoletni naslov, je to že osma superpokalna lovorika, kar je daleč največ v tem tekmovanju. Hkrati pa je Pro Recco prvi klub, ki je drugič ubranil lovoriko (prvič leta 2008).

Španski Sabadell, lanskoletni zmagovalec pokala LEN, se je do polovice tekme še upiral Pro Reccu, ki je že v začetku druge četrtine povedel s 4:1. Čeprav so Italijani igrali brez kapetana Aleksandra Ivovića in Gonzala Echeniqueja, ki še vedno okrevata po operaciji, ter Mattea Aicardija, so sredi druge četrtine vodili s 6:1. Španci so se jim ob polčasu približali na dva gola zaostanka, toda do odločitve je prišlo v tretji četrtini. Lanskoletni zmagovalci lige prvakov so jo začeli z goloma Pietra Figliolija in Luke Lončarja, v 24. minuti pa je bilo po golu Mattea Iocchija Gratte že neulovljivih 12:5. Zadnja četrtina je bila tako le še formalnost. Šestnajst doseženih golov je hkrati tudi največ na finalnih obračunih superpokala LEN. Tudi prejšnji rekord je bil v domeni Pro Recca, ko je lani s 15:4 premagal Szolnok.

»Minulo sezono smo končali s pokalom, na enak način smo odprli letošnjo. Igrali smo veliko bolje kot Sabadell in dokazali, da smo močnejša ekipa od njih. Naredili bomo vse, da bo tudi letošnja sezona enako uspešna, kot je bila lanska,« je po osvojenem pokalu dejal Sandro Sukno, trener Pro Recca, za katerega je to peta lovorika na njegovi klopi. 

Ob osmih naslovih v superpokalu LEN se Pro Recco lahko pohvali še z desetimi naslovi v ligi prvakov, osmimi v pokalu LEN, 34-imi v italijanskem prvenstvu in 16-timi v italijanskem pokalu. 

Pro Recco – Sabadell 16:8 (3:1, 4:4, 5:0, 4:3)

Pro Recco: Del Lungo, Di Fulvio 4, Zalanki 1, Figlioli 1, Younger 1, Fondelli 1, N. Presciutti, Cannella 2, Iocchi Gratta 3, Velotto, Lončar 1, Hallock 2, Negri. Trener: Sukno.
Sabadell: Lorrio, Sanahuja 2, Gil, Teclas, Veich, Valera 1, Bertran 1, Cabanas 1, Averka 2, Baničević 1, Bonet, Bustos, Teclas. Trener: Colet.

Foto: FB Pro Recco

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.