Tri slovenske zmage na Reki

Tudi prvi dan tretjega turnirja Alpe Waterpolo lige je pod balonom bazena na reški Kantridi ponudil z zanimivimi tekmami in zmagama vodilnih ekip, Ljubljane Slovana in AVK Triglava. Do tretje slovenske zmage je prišel tudi Calcit Water Polo. Še četrtič so praznih rok ostali vaterpolisti Grafist Kopra, izgubil pa je tudi mariborski Branik.

Ljubljanski vaterpolisti so tudi v uvodni tekmi reškega turnirja nadaljevali svoj zmagoviti niz. Že v prvi četrtini so prišli do prednosti štirih golov, ki so jo brez večjih težav ubranili do konca tekme. S šestimi goli se je izkazal Vukašin Stefanović. Kamničani so v drugi tekmi turnirja, prav tako brez večjih težav, premagali ekipo iz Gradca, še bolj prepričljivi pa so bili proti Dunajčanom aktualni slovenski državni prvaki, pri katerih se je s petimi goli izkazal Jaša Lah. Manj uspeha sta imeli preostali slovenski ekipi. Koprčani so ob polčasu še držali korak z domačini turnirja, ki so v drugem polčasu prišli do prednosti, ki jim je prinesla končno zmago. Brez nje so ostali tudi Mariborčani, ki so morali priznati premoč ekipi iz Innsbrucka. 

Pallanuoto Trieste – Ljubljana Slovan  9:16 (2:6, 1:3, 1:4, 5:3)

Strelci: Francesco Casavola 3, Ricardo Liprandi 2, Alessandro Fumo 2, Mitja Treu 1, Nikola Pavić 1; Vukašin Stefanović 6, Igor Cuomo 3, Matija Bernard Čanč 2, Nejc Žiberna 2, Enej Potočnik 1, Branko Kirasič 1, Martin Puš 1.

Varovanci Jureta Škofa so odlično odprli tekmo s Tržačani, saj so po treh minutah igre že vodili s 4:1, kar trikrat pa je v polno zadel Vukašin Stefanović. Na prvi odmor so nato odšli s prednostjo štirih golov, kajti 32 sekund pred koncem prve četrtine je bil uspešen še Martin Puš. Tudi v drugi četrtini je Stefanović nadaljeval z doseganjem zadetkov, po njegovem že petem na tekmi pa so Ljubljančani povedli z 9:3. Visoko vodstvo ni zaustavilo trenutno vodilne ekipe AWL, kajti pred zadnjo četrtino je Matija Bernard Čanč dosegel gol za vodstvo s 13:4. V zadnjih dobrih treh minutah so ljubljanski vaterpolisti nekoliko popustili, kar so Tržačani izkoristili, dosegli štiri zaporedne gole, končni izid pa je dve sekundi pred zadnjim sodnikovim žvižgom postavil Enej Potočnik.

Calcit Water Polo – WBV Graz  15:7 (5:1, 2:1, 4:0, 4:5)

Strelci: Sebastijan Novak 4, Martin Stele 3, Ivan Gledec 3, Blaž Briški 3, Goran Blažević 1, Aleksander Cerar 1; Peter Zsolt Virag 2, Karoly Szavai 2, Tobias Lang 1, Adam Lahsoumi 1, Dimitrios Tzedopoulos 1.

Eden od načrtov kamniške ekipe pred turnirjem na Reki je bil, da se prebije na tretje mesto lestvici, kar jim je uspelo že po tekmi z Gradčani, ki so bili po dveh turnirjih mesto pred njimi. Varovanci Gašperja Šenice so že v prvi četrtini naredili veliko dela na poti do končne zmage. Z golom Martina Steleta so v šesti minuti povedli s 4:0, prednost štirih golov pa so ohranili tudi do prvega odmora. V drugi četrtini sta se izkazala oba vratarja, Gašper Žurbi v kamniških vratih in Filip Popić v graških, v tretji pa je prišlo do končne odločitve. Žurbi je še naprej blestel v vratih, v napadu pa je Sebastijan Novak poskrbel za vodstvo z 11:2. V zadnji četrtini je visoko vodstvo nekoliko uspavalo kamniško ekipo, ki predvsem v obrambi ni bila več tako čvrsta, toda njihova visoka zmaga ni bila ogrožena.

AVK Triglav – ASV Wien  20:8 (4:2, 4:3, 4:1, 8:2)

Strelci: Jaša Lah 5, Aljaž Troppan 3, Marko Gostić 3, Nace Štromajer 3, Benjamin Popović 2, Aleksander Paunović 2, Juš Vončina 1, Jan Justin 1; Adam Mitruk 4, Mladen Savić 2, Milan Dukić 1, Andrej Janiček 1.

V dvoboju aktualnih avstrijskih in slovenskih državnih prvakov je bili pričakovano boljši AVK Triglav, ki je na polovici uvodne četrtine z golom Juša Vončine povedel s 4:0. Toda do konca prvega odmora so Dunajčani svoj zaostanek prepolovili, za petami pa so bili Kranjčanom tudi do polčasa, ko je Jaša Lah dvanajst sekund pred odmorom zadel za 8:5. V tretji četrtini so kranjski vaterpolisti spet dosegli štiri gole, zato pa so boljše zaigrali v obrambi in prejeli le gol. Odpor gostov so dokončno zlomili v zadnji četrtini, ko so po dveh zaporednih golih Marka Gostića povedli s 15:7. V končnici tekme se je v kranjski ekipi izkazal šele 15-letni Nace Štromajer, ki je tudi dosegel zadnja dva gola na tekmi, skupaj pa tri.

Grafist Koper – Opatija  7:12 (2:2, 1:2, 1:3, 3:5)

Strelci: Boško Krivičić 3, Milisav Janošević 1, Matej Nastran 1, Teodor Bašić 1, Stefan Sajko 1; Sven Augusti 3, Ian Petrić 3, Marko Kaluđerović 2, Duje Peroš 2, Vladimir Sotošek 1, Luka Babić 1.

Koprčani so v dozdajšnjih štirih tekmah osvojili le točko, vendar so še upali, da bi se morda še lahko vmešali v boj za uvrstitev na zaključni turnir. Tekmo z domačini turnirja, ki so igrali brez slovenskega reprezentanta Marka Blažića, so začeli obetavno in po golu Milisava Janoševića že v svojem prvem napadu povedli, z 2:1 pa so vodili še sredi uvodne četrtine. Obakrat so jih domačini ulovili, tako kot tudi sredi druge četrtine, ko je na 3:3 izenačil Vladimir Sotošek. Ob polčasu je z golom prednosti že vodila Opatija, ki je sredi tretje četrtine koprski ekipi pobegnila že za štiri gole. Nekaj upanja je Koprčanom povrnil Boško Krivičić in zaostanek znižal na 4:7. Še bližje so bili Koprčani po golu Mateja Nastrana, saj je bilo le še 5:7, toda s tremi zaporednimi goli je Opatija pet minut pred koncem tekme povedla z 10:5 ter prišla do zaslužene zmage.

Branik Maribor – Tirol  8:14 (2:1, 1:4, 3:4, 2:5)

Strelci: Miha Žan Šulek 3, Tim Kačič 2, Luka Globovnik 1, Jan Herzog 1, Žan Uremović 1; Ondrej Janov 4, Bence Varro 3, Keno Benedetto 2, Tobias Schlappack 1, Tamas Adam 1, Cristophe Koroknai 1, Zoltan Adam 1, Philipp Perisutti 1.

Mariborčani so na turnirju v Ljubljani presenetili z dvema zmagama, zato so z veliko mero optimizma krenili v dvoboj s Tirolci. Po prvi četrtini so bili lahko zadovoljni s svojo igro, predvsem to velja za obrambo, saj so prejeli le en gol, v napadu pa sta bila uspešna Miha Žan Šulek in Tim Kačič. Toda v drugi četrtini so bolj izkušeni avstrijski vaterpolisti prišli do dveh golov prednosti, ki so jo ob izteku tretje četrtine podvojili. Z golom Jana Herzoga so Mariborčani pred zadnjo četrtino še ohranili nekaj upanja, da bi morda pripravili preobrat, kajti zaostanek treh golov bi bil ob dobri igri v obrambi in učinkovitem napadu še lahko ulovljiv. A je ostalo le pri željah, in ko je Ondrej Janov, najboljši strelec Tirola, dobre štiri minute pred koncem tekme zadel za 12:6, je bilo dokončno jasno, katera ekipa bo osvojila dve točki.

Vso podrobno statistiko tekem pa najdete na spodnji povezavi: https://total-waterpolo.com/alpe-waterpolo-league/

 FOTO: VK Opatija LRH




Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.