V soboto pod balonom na Kodeljevem prvi vrhunec vaterpolske sezone

Ljubljansko kopališče Kodeljevo bo tudi letos prizorišče finala pokala Slovenije v vaterpolu. Tako kot lani se bosta v sobotnem finalu pomerila kranjski AVK Triglav, ki brani naslov in domačin, Ljubljana Slovan. Finale se bo začelo ob 18. uri. V soboto bomo dobili tudi pokalnega prvaka v kategoriji U15, kjer naslov branijo Ljubljančani.

Pred lanskim finalnim obračunom sta se ljubljanska in kranjska ekipa pomerili v ligaškem delu pokalnega tekmovanja, ko je obakrat slavil AVK Triglav, ki je nato dobil še finalno tekmo z 8:3. Odlično lansko sezono so Kranjčani potrdili še z naslovom državnega prvaka, medtem ko so bili Ljubljančani v državnem prvenstvu tretji.

Toda pred letošnjo sezono so se ljubljanski vaterpolisti okrepili z dvema izkušenima Hrvatoma, vratarjem Rokom Lazićem in igralcem Igorjem Cuomom, zapustil pa jih ni nihče od nosilcev igre. V bolj spremenjeni zasedbi so v novo sezono krenili Kranjčani, saj je Jaša Kadivec odšel v reško Primorje, Andraž Pušavec, Jaka Štirn in Rok Bečić pa so končali s svojo igralsko kariero. Vrnil se je Aljaž Troppan, ekipi pa se je pridružilo nekaj mlajših vaterpolistov. Obe ekipi v začetku letošnje sezone zelo uspešno igrata v novoustanovljeni ligi Alpe Waterpolo. S tekmo več v njej vodi Ljubljana Slovan, ki je, tako kot Triglav, še brez poraza.

Več uspeha v pokalnem tekmovanju ima kranjska ekipa, ki je lani prišla že do sedemnajste pokalne lovorike, Ljubljančani so pri treh, devetkrat so bili najboljši koprski vaterpolisti, po enkrat pa Branik Maribor in Calcit Water Polo.

Sobotna finalna tekma med ljubljanskimi in kranjskimi vaterpolisti bo, kot smo že omenili, njihova prva medsebojna v letošnji sezoni in hkrati za obe ekipi zadnja v letu 2022. Že v začetku novega leta pa se bosta pomerili kar dvakrat. Prvič že  14. januarja, v drugem krogu državnega prvenstva, ko bo tekma spet na Kodeljevem, drugič pa osem dni pozneje v Kranju na četrtem turnirju Alpe Waterpolo lige.

Več o pričakovanjih v obeh taborih v prihodnjih dneh, v senci njihovega obračuna pa bo v soboto potekal tudi zaključni turnir pokala Slovenije v kategoriji U15. Že ob 10.30 uri se bosta v prvi polfinalni tekmi pomerili ekipi PD Maribora in Ljubljane Slovana, ob 12. uri pa Branik Maribora in Triglava. Finalna tekma bo na sporedu ob 15. uri.

FOTO: Aleksander Sokler

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.