Marseille ponovno osvojil francoski pokal

Marseille je v Aix-en-Provenceu z zmago nad Strasbourgom (18:11) osvojil francoski pokal. Strasbourg se je sicer večji del tekme enakovredno upiral trenutno najboljšemu francoskemu klubu. Nekajkrat je celo vodil, a je Marseille v zadnji četrtini  strnil vrste za končnih sedem zadetkov razlike. V boju za tretje mesto je bil Noisy-le-Sec boljši od Tourcoinga s 14:6.

Finale
Strasbourg – Marseille 11:18 (2:2, 4:5, 2:4, 3:7)
Strasbourg: Fontani, Chion, Bachelier 2, Mehdi, Canovas 1, Popadić 1, Vitrant 2, Buha, Denix, Mišić 3, I. Živković, Petković 2, Dorn, Mazmaniani. Glavni trener: Amardeilh.
Marseille: Lazović, Čučković, Crousillat 2, Daube 3, Prlainović 2, Vernoux 2, Olivon, Izdinsky 4, Marion-Vernoux 3, Bodegas, De Nardi, Bouet 1, Hovhannisyan, Vanpeperstraete 1. Trener: Ščepanović.

Tekmo je z zadetkom za Marseille odprl Američan Hannes Daube. Pri rezultatu 2:2 je ob igralcu več Saša Mišić Strasbourg celo povedel v vodstvo. Aktualni prvak je nato izenačil na 3:3 in na 4:4, nato pa po zadetku Pierra-Frederica Vanpeperstraetea prešel v vodstvo, a je Marko Petković še enkrat izenačil. V finišu druge četrtine je Marseille po zadetkih Andrije Prlainovića iz protinapada in Thomasa Vernouxa z igralcem več povišal na 7:5. Dosojeno petmetrovko za Strasbourg je nato izkoristil Vlado Popadić in znižal zaostanek ob polčasu na 7:6.

Marseille je v tretji četrtini nadzoroval tekmo in povečal razliko še za zadetek (8:6, 9:7, 10:8). Da razlika ni bila večja je z nekaj odličnimi obrambami poskrbel vratar Strasbourga Hugo Fontani. Klub temu je 33 sekund pred koncem Izdinsky z igralcem več zatresel mrežo za 11:8. Strasbourg ni mogel slediti ritmu, ki ga je vsilil Marseille v zadnji četrtini. Najprej je zadel Romain Marion-Vernoux in razliko povečal na štiri (12:8). Saša Mišić je odgovoril z zadetkom ob igralcu več (12:9), sledil pa je super finiš Marseillea, ki je v dveh minutah in pol dosegel štiri zadetke (Izdinsky 2, Prlainović in Marion-Vernoux), povišal na 16:9 in s tem je bilo dvomov o zmagovalcu konec.

Za tretje mesto
Noisy-le-Sec – Tourcoing 14:6 (3:0, 4:2, 0:2, 7:2)
Za peto mesto
Montpellier – Sete 8:14 (0:1, 3:4, 4:2, 1:7)
Za sedmo mesto
Pays d’Aix – Reims 8:9 (1:2, 1:0, 2:3, 4:4)

Vir: Total-waterpolo
Fotografija: Philippe Fretault/WP Inside

Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.